Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Trakas lietas

Pret Drākes kavalieri Priedi uzsāk kriminālvajāšanu par "Pērles" lietu

© Vakara Ziņas

Šonedēļ Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā sākta kriminālvajāšana pret biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» vadītāju Artūru Priedi. Viņš par mediju varoni kļuva jau teju tieši pirms gada, taču pavisam citā sakarā – Priedem tika piedēvētas romantiskas attiecības ar uzņēmēju Elitu Drāki.

Sabiedrības lauvene netic sava drauga vainai un uzskata, ka pret Priedi sāktā kriminālvajāšana ir tikai politiski ekonomiskās spēlītes, lai aizvāktu traucēkli nelikumībām.

Artūrs no Baltezera

Pagājušā gada jūlijā vairākos Jūrmalā notiekošos pasākumos sabiedrības lauvene Elita Drāke parādījās ar jaunu pavadoni – kā toreiz viņš tika pieteikts, Artūru no Baltezera. Dzeltenā prese abus jau pasludināja par mīlas pāri, un tam bija zināms pamats, jo, piemēram, «Havana Club» atklāšanas pasākumā pērn, ieraugot sev pievērsto uzmanību, abi mulsa kā skolēni, tomēr, lai arī «Artūra no Baltezera» zeltnesi rotāja gredzens, pasākumā ieradās un to pameta kopā. «Tas ir uzņēmējs Artūrs no Baltezera. Mēs kopā pavadām laiku un atpūšamies. Viņš man ir labs draugs, bet ne mīļākais. Mans statuss joprojām ir nemainīgs – esmu brīva sieviete,» tā pirms gada »VZ« pauda Drāke.

Iepinies smagā lietā

Tagad visiem ir zināms šā «Artūra no Baltezera» uzvārds un statuss – izrādās, Drākes draugs ir neviens cits kā biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» vadītājs Artūrs Priede, pret kuru šonedēļ uzsākta kriminālvajāšana par materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu vai to piedāvājuma prettiesisku pieņemšanu, par kādas darbības izdarīšanu vai neizdarīšanu labuma devēja vai jebkuras citas personas interesēs. Ja šo juridisko penteri pārtulko cilvēcīgā valodā, tā pati vecā, labā kukuļņemšana vien sanāk. Jāpiebilst, ka sākotnēji kriminālprocess tika sākts par 50 000 eiro izspiešanu no kāda būvniecības uzņēmuma, bet tagad pārkvalificēts uz citu Krimināllikuma pantu. Lietas būtība: Priede esot solījies atsaukt viņa vadītās biedrības protestus pret daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas projektu «Pērle» Mazā Baltezera krastā, ja vien šāda viņa rīcība tiks pienācīgi atalgota. Pats Priede savu vainu viņam inkriminētajos nodarījumos gan noliedz.

Drauga vainai netic

Lūgta izteikt savu viedokli par šo apsūdzību, sabiedrības lauvene Drāke uzsvēra, ka aizvien ir draudzīgās attiecībās ar Priedi un kriminālvajāšanu uzskata par safabricētu pasūtījumu. «Latvijā ir ļoti daudz pelēko kardinālu un biznesa darboņu, kuriem viņš vienkārši traucēja. Es tik smalki neesmu iedziļinājusies šajā lietā un nezinu visas nianses, taču es viennozīmīgi domāju, ka kādam vajadzēja vienkārši aizvākt no ceļa traucēkli. Protams, man nav nekādu pierādījumu, lai pateiktu uzvārdus, kam un kāpēc Artūrs ir traucējis,» sarunā ar »VZ« pauda Drāke.