Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Fomina slimošana dod iespēju sevi parādīt rezervistiem

© F64

Šonedēļ šovā «Mūsu zelta dziesmas» uz skatuves atkal kāps Ivo Fomins, kuru uz ilgāku laiku slimības gultā bija noguldījis vīruss. Viņa prombūtne deva iespēju sevi parādīt šova rezervistiem, no kuriem daži to ļoti sekmīgi izmantoja, bet citiem tas nesanāca.

Dažiem veicas

Šova «Mūsu zelta dziesmas» iespējamie dalībnieki uzrunāti jau vasaras sākumā, pēc tam tika atlasīts pamatsastāv – tāds, kādu to varēja redzēt šova pirmajā raidījumā. Piemeklēti arī vairāki iespējamie aizvietotāji jeb rezervisti: Miks un Paula Dukuri, Artis Dvarionas, Atis Ieviņš, Annija Putniņa un citi. Kad Ivo Fomins uz vairākām nedēļām apslima, dažiem no viņiem bija iespēja sevi pierādīt un parādīt skatītājiem. »VZ« vērtējumā to vislabāk izdevās izdarīt Dukuriem: Miks un Paula kopā ar Diānu Pīrāgs un Valteru Frīdenbergu teicami izpildīja «Lilioma dziesmu», iekļūstot pat pusfinālā, savukārt tikai 17 gadu jaunā Paula ar saviem tekstiem droši un pārliecinoši „«apsēdināja» pat pašu Fredi. «Iespējams, tiksim aicināti vēl: to mums paziņo vismaz nedēļu iepriekš, lai var sagatavoties. Ir interesanti gan strādāt ar šīm dziesmām, gan kopā ar šā šova māksliniekiem,» »VZ« pauda Miks. Viņš šobrīd visai daudz koncertē, pamainījis pavadošās grupas «Positive For» (jeb «Miks Dukurs + 4») sastāvu, padarot to vēl «meitenīgāku»: bez ģitāristes Antras Lantes nu komandā ir arī talantīgā bundziniece Nellija Bubujanca, par pilntiesīgu sastāva dalībnieci padarīta arī Paula. Pārējie – tēvs Edijs (bass) un Ivars Rebhūns (taustiņi).

Nākas ātri reaģēt

Ja Dukuriem rezervistu statusā klājās visnotaļ labi, tad citiem gāja grūtāk – piemēram, Annija Putniņa pagājušajā nedēļā vienkārši izgāzās. Smagi klājās arī ogrēnietim Atim Ieviņam. «Protams, sākumā bija uztraukums, jo man pateica, ka skatītājos būs arī dziesmas [«Somu pirts»] oriģinālās versijas izpildītājs Ojārs Grīnbergs,» »VZ« atzina grupas «Colt» vokālists Atis Ieviņš. «Šoreiz biju Andra Ērgļa vietā, bet viņš būs atpakaļ šovā. Iespējams, man zvanīs un piedāvās kādu aizvietot, varbūt to darīs Miks ar māsu. Tā ir šova veidotāju izvēle.» Rezervista lomā nācās «ielēkt» arī Artim Dvarionam, kas neesot bijis viegli, jo dziesmu viņš sācis mēģināt tikai divas dienas pirms šova, tomēr uzstāšanās šovā neesot bijusi nemaz tik slikta – no pieredzes gūšanas viedokļa, pat ideāla. Šova producente Ilze Ancāne »VZ« pastāstīja, ka atrast dziesmas izpildītāju nav nemaz viegli: tas jāpiemēro dziesmas oriģinālajam izpildītājam, jāskatās tonalitāte utt. «Operdziedātājs nevarēs izpildīt roka dziesmu un otrādi,» norādīja Ancāne.

Slimība pieveikta

Šonedēļ gan ar šova dalībnieku sastāva eksperimentiem ir cauri – Ivo Fomins atkal ir «uz strīpas». «Esmu atkal ie-rin-dā!» telefonklausulē teju gavilēja Fomins. Par savām veselības problēmām: esot «baigi saaukstējies – tagad klejo kaut kāds vīruss, kas atstāj iespaidu uz balssaitēm». «Mani šī slimība tā nogāza gar zemi, ka biju spiests atcelt daudzus koncertus, tos tagad nākas pārplānot, jo klausītāji gaida, kad atbraukšu un revanšēšos [par nenotikušajiem koncertiem],» darba pilnas rokas ir vokālistam.

Pierakstījās

Paula Dukure, Diāna Pīrāgs, Miks Dukurs un Valters Frīdenbergs «Lilioma dziesmu» ieveda pusfinālā. Paula droši vien skatītāju atmiņā paliks arī ar savu pārliecinošo uzvedību: kad vakara vadītājs Andris Freidenfelds jauniešiem apvaicājās, vai viņi maz šādu dziesmu iepriekš bija dzirdējuši, tikai 17 gadu vecā jaunkundze nesatricināmi atbildēja: «Fredi, nu kas tas par jautājumu?!»

Bērni jāpieskata

Brāli un māsu Dukurus šovā no skatītāju zāles pieskatīja vecāki – tētis Edijs un mamma Lolita. Abi vecāki bija ļoti apmierināti, redzot Miku un Paulu uzstājamies kopā ar Diānu Pīrāgs un Valteru Frīdenbergu.

Atbalsta visa ģimene

Dziedošo policistu Nikolaju Puzikovu ar skaļiem aplausiem klātienē atbalstīja visa ģimene (no labas): tētis Vladimirs, mamma Ilze un brālis Oļegs.

Labs uzmundrinājums

Pirms un pēc uzstāšanās uztraukumu mazināt jaunajam dziedātājam Atim Ieviņam palīdzēja draudzene Renāte Stāratniece.

Ko atkal tie fotogrāfi sabildējuši?! To centās izkontrolēt kādreizējais grupas «R.A.P.» vokālists Artis Dvarionas ar draudzeni Zani Bratuškinu.