Šovs "Zelta dziesma" atklāj bioloģi Elīnu Seili

© F64

Ar vērienu ir sācies TV3 šovs «Mūsu zelta dziesma», kurā pašmāju komponistu populārākos hitus ik nedēļu savā izpildījumā gaismā cels vairāki iemīļoti mūziķi un rezultātā tiks noskaidrota vērtīgākā dziesma.

Dziesmas autors un tās pirmais izpildītājs tiks pie šova lielās balvas – Zelta dziesmas plates. Arī šova dalībnieki gluži bez atlīdzības netiks atstāti.

Pirmais šova «Mūsu zelta dziesma» raidījums jau veiksmīgi noslēdzies (tā koncerts notika «Skonto» hallē) un arī nosvinēts (ballīte jeb «afterparty» risinājās kultūras namā «Pie Labvēlīgā tipa»). Ko redzēt bija gan klātienē, gan pie televizoru ekrāniem, gan pasākuma neformālajā daļā. Svinību laikā »VZ« aptaujāja vairākus šova dalībniekus, lai noskaidrotu, kas vēl bez patriotiskām jūtām un cieņas pret pašmāju komponistiem viņus pamudinājis startēt šovā. Kā diplomātiski izteicās kāda no dalībniecēm, gluži tikai pašreklāmas dēļ viņa šovā nepiedalās, jo līgumos ir arī atrunāta samaksa par padarīto darbu. Tiesa, par šo tēmu runāt neļaujot līgums ar televīziju, tāpēc labāk viņu šā jautājuma sakarā neminēt. Arī sazinoties ar producenti Ditu Torsteri, kas atgriezusies pie muzikālu šovu veidošanas (savulaik tieši viņa izloloja Eirovīziju), »VZ« skaidrību gūt neizdevās: «Nē, nē, es šajā pasākumā esmu atbildīga tikai par mākslu, mākslu un vēlreiz mākslu! Jautājumu par samaksu nemācēšu komentēt.» Precīzu dziedātāju atalgojuma apmēru neatklāja arī galvenā producente Ilze Ancāne. «Jā, mūziķiem par piedalīšanos šovā tiek maksāts. Es nedrīkstu atklāt, cik tieši, jo to neļauj darīt parakstītie līgumi,» »VZ« teica Ancāne.

Pirms šova producente Dita Torstere zālē sanākušajiem ātri izstāstīja «iekšējās kārtības noteikumus» – kad plaudēt, kad dimdināt ar kājām (tas gan mīkstā grīdas seguma dēļ nebija iespējams), kad rīkot ovācijas utt., kā arī rosināja skatītāju korim izmēģināt kopā izpildīt Ulda Stabulnieka dziesmu «Tik un tā», kuras vārdi ikvienam bija nolikti uz krēsla. «Es gan neesmu [Ints] Teterovskis, bet pamēģināsim,» teica Torstere, uzņemoties šā kora diriģēšanu.

Teju četru stundu ilgā pasākuma laikā skatītāji zālē gluži vis nebija atstāti miršanai no slāpēm vai bada: pie zāles durvīm (ja precīzāk – aizkara) bija neliela bufetīte, kurā varēja iegādāties alu (bezalkoholisko!), ūdeni, kādas maizītes vai pīrādziņus. Cenas lielākoties bija vienkāršotas – vai nu lats, vai 50 santīmu. Grādīgāku dziru kārotāji varēja iestiprināties arī turpat «Skonto» kompleksā esošajā kafejnīcā.

NR. 1

Ja kāda pasākuma vadītāja lomā ir Andris Freidenfelds jeb Fredis, tad izdošanās ir garantēta. Arī šoreiz – ja nebūtu viņa jociņu, tad skatītāji pie saviem zilajiem ekrāniem, iespējams, piemigtu, klausoties garos stāstus par konkrētās dziesmas rašanās vēsturi. Arī aizkadrā Fredis bija topā: piemēram, izskanot producentes informācijai, ka reklāmas pauze aizņems septiņas minūtes, zālē esošo smieklus izraisīja Freda burkšķis: «Divas cigaretes...» Bet tas, kā viņš uzvalka kabatiņā tūcīja lakatiņu, vienkārši bija jāredz, to nevar izstāstīt...

VIENĀ MIRKLĪ SLAVENA

Par pirmā raidījuma sensāciju kļuva līdz šim tikai retajam zināmā kora «Balsis» dalībniece, 24 gadus vecā bioloģe Elīna Seila – viņas izpildītais «Dūdieviņš» uzvarēja. Pēc koncerta Elīna sniedza savu pirmo autogrāfu mūžā. Jāpiebilst, ka šovā viņu atbalstīja gan kolēģi no kora, gan pats diriģents Ints Teterovskis.

FANI AR PIEREDZI

Ne visiem «Skonto» hallē sanākušajiem bija skaidri jaunā šova vērtēšanas principi, tāpēc turpat tika zīmēti atbalsta plakāti saviem mīluļiem. Uz to norādīja arī Fredis: «Skatos, te daudzi atnākuši no iepriekšējiem šoviem, es redzēju plakātu «Nikolaj, turies!». Te neviens netiek izbalsots, vērtētas tiek dziesmas. Drīzāk vajadzētu plakātu «Fredi, turies!», man būs jāturas visas desmit nedēļas.»

ATNĀCA PASKATĪTIES

Ielūgumus apmeklēt šova atklāšanu «Skonto» hallē bija izmantojušas arī vairākas sabiedrībā pazīstamas personas, tostarp «Mis Latvija ‘2008» Ieva Lase, kura šobrīd vairāk zināma kā raidījuma «SuperBingo» vadītāja.

ŠOREIZ APĢĒRBTAS

Vienubrīd zālē esošie fotogrāfi strauji sarosījās un metās knipsēt divas meitenes, kuras ar krāšņiem ziedu pušķiem steidza nozust zālē. Izrādījās, ka tās bija TV6 «karsto laika ziņu» vadītājas Irēna Jankovska un Zane Kalinka. Lai arī ne peldkostīmos, bet vienalga fotogēniskas...

AR JAUNU MĪLU PIE SĀNIEM

Pavisam nesen bulvārpresē apstiprinājās ziņa, ka mūziķis Andris Kivičs pašķīries no savas draudzenes Agneses Karpovičas. Kivičs jau atrādījis savu jauno draudzeni Madaru, taču nesnauž arī Agnese – viņa uz šovu bija ieradusies kopā ar savu jauno simpātiju Valdi. Abi gan mulsa no sev pievērstās uzmanības, centās vairīties no fotogrāfiem un noslēpās zāles attālākajā nostūrī.

VIŅI DEJOJA VIENU VAKARU

Spilgto matu un spalgās balss īpašniece Samanta Tīna ballītē laidās dejā ar savu kādreizējo cīņu biedru Mārtiņu Grunti no šova «O!Kartes akadēmija».

LABVĒLĪGI TIPIŅI

Visus šova dalībniekus uz glāzi šampanieša un pasēdēšanu pie klātiem galdiem sagaidīja grupas «Labvēlīgais tips» vīri ar Fredi priekšgalā. Starp citu, vīri šajā vakarā un naktī bija ļoti noslogoti (Fredis ar Ģirtu Lūsi bija iesaistīti koncerta «Skonto» hallē rīkošanā, pārējiem bija pasākumi gan Aristoteļa svētkos, gan citur), taču disciplīna grupā ir kā armijā: ja vajag, visi ir klāt. Arī šova noslēguma ballīte tiekot plānota kultūras namā «Pie Labvēlīgā tipa».

ABRAKADABRA

Grupas «Musiqq» vokālists, šova dalībnieks Emīls Balceris gan kavējās saviesīgās sarunās ar «zelta dziesmas» fona vokālistēm, gan metās dejās.

SKATĪTĀJU MĪLULIS

Nikolajs Puzikovs ar dziesmu «Cielaviņa» skatītāju balsojumā bija viens no favorītiem – šis hits ierindojās otrajā vietā, tiekot nākamajā kārtā. Arī šīs dziesmas pirmais izpildītājs aktieris Jānis Paukštello par «dziedošā policista» sniegumu izteicās atzinīgi.

LĪKSMĪBAS IEMIESOJUMS

Vakara ballītē jautrākais bija Valters Frīdenbergs, kurš spēja uzjautrināt gan savu draudzeni Santu Kalnkaziņu, gan šova producenti Ditu Torsteri – pie viņa galdiņa līksmība sita visaugstāko vilni.

Svarīgākais