Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ingunai Sudrabai patīk drosmīgi tērpi

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Ekonomiste, bijusī Latvijas valsts kontroliere un politiķe Inguna Sudraba, apmeklējot Rīgas modes nedēļas modes skates, sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj, ka dizaineru darinātie skaistie un dažādie tērpi viņai ir kā iedvesmas avots.

«Uz modes nedēļas skatēm dodos katru gadu. Noteikti jau kādu ceturto vai piekto reizi. Tā kā man ir ļoti mīļa tērpu māksliniece, tad mēs abas kopā dodamies uz Rīgas modes nedēļas skatēm, lai iedvesmotos. Šādos pasākumos vienmēr var ieraudzīt kādu tērpa konstrukcijas detaļu, ko realizēt savā garderobē, kā arī šajās skatēs var iegūt drosmi un atļauties būt pašam, nekopējot citus.

Var jau teikt, ka man ir izveidojusies tradīcija, jo vienmēr šajās modes skatēs ar manu tērpu mākslinieci esam apskatījušas tieši itāļu dizainera atvesto kolekciju. Man patīk, ka itāļu dizaineres Katerinas Moro (Caterina Moro) kolekcijā ir gan praktiskums, gan drosme. Tie ir sievietēm radīti tērpi - nevis ārišķīgi, bet sievišķīgi. Tā ir harmoniska drosme, atļaušanās un spēja salikt kopā auduma krāsu un biezumu,» pastāsta Inguna Sudraba.

Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Daudziem klātesošajiem Ingunas Sudrabas ierašanās uz Rīgas modes nedēļas modes skatēm, kas tika izrādītas šoruden atklātajā kultūras un izklaides centrā «Hanzas perons», bija pārsteigums. Tomēr šī nebūt nav pirmā reize, kad viņa apmeklē šāda veida pasākumus.