Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Seksa skandāls! Savējie Porziņģi nenodod

© AFP/Scanpix

Izvarošanas skandāls, kas skāris latviešu basketbolistu Kristapu Porziņģi Amerikā, tiek plaši atspoguļots arī Latvijas medijos un ir šobrīd viens no karstākajiem tematiem. Sazinājāmies ar cilvēkiem, kas ir draudzīgās attiecībās gan ar Porziņģi, gan sporta jomu, lai uzzinātu viņu viedokli par Latvijas zelta puiku un skandālu, kurā sportists iekūlies.

Kristapa pirmais treneris: «Šajā nomelnošanā ir kas netīrs!»

«Man nav komentāru. Es šai avantūrai, ka viņš varētu būt kaut ko tādu izdarījis, neticu. Pazīstu Kristapu kopš mazotnes, un cilvēks nevar tā momentā mainīties. Vienmēr esmu uzskatījis, ka nauda viņu nekādā gadījumā nemainīs. Sabiedrībā jau ir cilvēki, kuri gribēja uz to nopelnīt. 80 procentu šī nomelnošanas kampaņa ir saistīta ar to, ka viņš no Ņujorkas aizgāja uz Dalasu. Visi tie apstākļi. Es tam neticu un neticēšu līdz kapa malai. Neesmu viņu ilgi saticis, taču man ir skaidras Kristapa cilvēciskās īpašības. Domāju, kā viņš ir izturējies pret mani, tāpat izturas arī pret citiem. Visiem komentāriem un rakstiem neticu. Esmu sašauts par šādiem izteicieniem. Viņš ir nomelnots. Ir cilvēki, kas ir priecīgi par to, ka kaut kas tāds notiek. Arī Latvijā var redzēt, ka cilvēki izteic visādus komentārus un viedokli. Kad viss bija kārtībā, tad viņš bija mūsu zelta puika un nesa Latvijas godu. Tagad ir cilvēki, kas pārmet krāgu uz otru pusi. Domāju, ka lielākoties gan tikai pasmejas par šo un tāpat tic Kristapam. Es nezinu nevienu sportistu, kas būtu dāvājis tik daudz pilsētai un Latvijai. Viņš Liepājas bērniem ir sarūpējis tik daudz dāvanu, rīkojis dažādas nometnes Latvijas jauniešiem. Tāpat Liepājai dāvājis sporta laukumu, kur var trenēties no rīta līdz vakaram.

Tāpēc saku, ka šajā nomelnošanas kampaņā kaut kas ir ļoti netīrs. Šādi sportistiem jau sabendē tikai nervus, kā arī radiniekiem un līdzjutējiem,» savu viedokli par Kristapu Porziņģi izsaka viņa pirmais treneris Edvīns Sprūde.

Armands Puče: «Izvarots tiek arī Porziņģis»

«Kristaps Porziņģis ir labs cilvēks no labas ģimenes. Ļoti mērķtiecīgs un talantīgs. Cita lieta, ka ir popkultūra, pie kuras pieder arī profesionālais sports. Ir ne tikai bumbas dauzīšana vai ripiņas dzenāšana. Tas ir arī stāsts par vairākām citām līgām, kas ir apkārt. Un viena no tām, sauksim to par prostitūtu galveno līgu. Kopumā ir industrija, izveidota ap popkultūru, kura diezgan mērķtiecīgi apstrādā šos jaunos cilvēkus, kuri ir talantīgi, saņem lielas algas un kontraktus. Sportisti kaut kādā mērā visu laiku staigā pa skatuves priekšu kā kārdinātāji. Un tad ir cilvēki, kas ir ēnā un izdomā, kā viņiem izlikt slazdus.

Protams, konkrētajā gadījumā, kas saistīts ar apsūdzībām izvarošanā, tiek apsūdzēti, sākot no basketbola kluba prezidenta līdz beidzot ar durvju sargu. Bet katrā ziņā tas loks, kurā viena puse grib paņemt lielu naudu, ir ārkārtīgi liels. Izskatās, ka šis notikums iegriežas stadijā, kad izvarots tiek arī Porziņģis. Jo stāsts ir par reputāciju. Skaidrs, ka Ņujorkas prese no šī barojas.

Šī meitene, kas tagad ceļ apsūdzību pret Kristapu, sākotnēji esot gribējusi viņam prasīt autogrāfu. Pēc tam jau savam brālim skolas naudu. Tad izrādās, ka viņi ir vairākas reizes bijuši kopā tuvībā. Tad pēkšņi viņas vecums tiek mainīts no 20 uz 28 gadiem. Tad viņa kā Pelnrušķīte ir atstājusi savu kurpīti uz sliekšņa. Vārdu sakot, tas viss jau izskatās diezgan žēlīgi,» situāciju komentē Latvijā populārais sporta žurnālists un grāmatu, tajā skaitā arī par Kristapu Porziņģi, autors Armands Puče.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas". www.vz.lv