Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Latvijas 1. rokkafejnīcas dibinātāja Mediņa nāve satriec Latvijas mūziķus

© Ingrīda Punka

8. septembrī 47 gadu vecumā negaidīti un pēkšņi mūžībā aizgāja viens no Latvijas 1. rokkafejnīcas dibinātājiem Mareks Mediņš. Viņa nāve ir nežēlīgi smags zaudējums ģimenei un brālim Raivo, ka arī daudziem Latvijas rokmūziķiem.

Ainars Virga: «Viņam varēju zvanīt pat naktī»

Mēs bijām ļoti labi draugi, tādēļ riktīgi sāp.

Tādas lietas pasaulē vienkārši ir, ka vienam ir jāiet ātrāk, vienam vēlāk. Viņš nenoliedzami bija labs cilvēks. Nekad neatteica palīdzību, ja tā bija vajadzīga, viņš varēja aizskriet uz otru pasaules galu. Viņam varēju zvanīt pat naktī un zināju, ka neatteiks. Abiem brāļiem ir ļoti liels nopelns Liepājas mūzikas attīstībā. Mareks bija racionāls cilvēks, bet vecākais brālis ir vairāk ar mākslinieka dvēseli. Marekam kā nekā mamma bija grāmatvede, tādēļ tāds ķēriens uz racionālām lietām ar mātes pienu bija iezīsts. Mēs mācījāmies vienā skolā, toreiz to sauca vēl par Liepājas 1. vidusskolu. Viņš bija sīkais, jo mācījās jaunākajās klasēs. Mareku es pieminēšu, aizejot uz Rīgas roķeni un kārtīgi nosvinoties, tā kā viņš noteikti būtu gribējis,» savu atmiņu stāstu par Mareku Mediņu atklāj populārais liepājnieks, rokmūziķis Ainars Virga.

Igo: «Piedzīvojām negācijas un bandītismu»

«Tas, kas ir noticis, ir neticami, it sevišķi zinot Mareka būtību, enerģiju, smaidīgo seju un pozitīvismu, ko viņš izstaroja. Viņš bija enerģisks un ļoti konstruktīvs cilvēks ar pozitīvu skatienu uz dzīvi. Es zinu, ka Raivo un Mareks arī aktīvi sportoja," atminas dziedātājs Igo.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", ww.vz.lv