Lai pasargātu Rīgas pils vēsturiskā apkārtmūra ķieģeļus no neatgriezeniskas termiskas bojāšanas, ko rada svecīšu izdedži un liesmu karstums, VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) arī šogad pie mūra uzstāda mobilā tērauda konstrukciju, uz kuras Lāčplēša dienā aicina novietot aizdegtās svētku svecītes, aģentūru LETA informēja VNĪ pārstāvis Arnis Blodons.
Jau rīt, Lāčplēša dienā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas “Ziedoņa” zālē plkst. 19:00 Valsts Akadēmiskais koris “Latvija” kopā ar diriģentu Māri Sirmo pirmatskaņos 14 jaunas kora dziesmas. Šis ir trešais cikla “Latvijas komponisti Latvijas simtgadei” koncerts, šoreiz īpaši veltīts Tēvzemes tēmai.
Dabas inženierija... Skarbums un mežģīnes... Nezinu citu Zemes stūrīti, kur šie TIK lieliski satiekas... Liepāja, Dienvidu forti. Gadsimti, jūra un četri gadalaiki... Mīlu TEVI, Latvija!
Piektdien, 11.novembrī, plkst.16:00, godinot Latvijas karavīrus, kuri pildot kaujas uzdevumus ziedojuši savas dzīvības, Ādažu bāzē atklās Nacionālo bruņoto spēku kritušo karavīru piemiņas vietu.
Es mīlu Latviju par stiprajiem cilvēkiem, par tiem, kuri ar godu nes Latvijas karogu, par tiem, kuri ar siltu sirdi dedzina svecīti, lai sasildās tie, kuriem ir auksti.
Lai iedzīvotāji netraucēti varētu piedalīties tradicionālajā svecīšu nolikšanā pie Rīgas pils, arī šogad 11.novembrī, Lāčplēša dienas vakarā no plkst. 18.00 līdz 24.00 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme 11.novembra krastmalā starp Akmens un Vanšu tiltu.
Arī šogad, novembra valsts svētku laikā, Rīgas dome turpina tradīciju un piedāvā iedzīvotājiem bez maksas saņemt sarkanbaltsarkanās lentītes, kuras piespraust pie apģērba.
Es mīlu tevi Latvija! To es sapratu savā bērnībā un to es sajutu savā ceļojumā apkārt Latvijai ar velosipēdu. Braucot apkārt Latvijas robežai, es ieraudzīju cik skaista ir mana tēvzeme, cik sirsnīgi ir cilvēki un, ka katrs centimetrs šīs zemes ir pilns pārsteigumu.
Cēsīs jau vienpadsmito gadu 11. novembrī no plkst. 18.30 līdz 20.00 uz Pils parka kāpnēm no sveču liesmām veidos Latvijas kontūru, ko ar savu svecīti aicināts aizpildīt ikviens, kurš jūtas piederīgs savai valstij, augstu godā tur latviskās tradīcijas un lepojas ar latviešu nāciju.
Par godu Latvijas proklamēšanas gadadienai Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar VSIA „Latvijas Koncerti” 2016. gada 18. novembrī rīkos ikgadējos Valsts svētku koncertus visos Latvijas novados.