RECEPTES: Svētku ēdieni latviskās krāsās

© Publicitātes foto

Latvijas svētku laikā nacionālais mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt radošas, veselīgas receptes, kas svētku galdam piešķirs ne vien jaunas garšu nianses, bet arī latvisku krāsainību!

Krēmīgā tomātu zupa

Sastāvdaļas (4 personām)

800 g konservētu tomātu savā sulā, bez mizas

1 liels sīpols

3 ķiploka daiviņas

200 ml 10% saldā krējuma

saišķis svaiga bazilika (var aizvietot ar kaltētu - apmēram 1,5 ēdamk.)

augu eļļa cepšanai

sāls un melnie pipari

Pagatavošana

Sīpolus un ķiplokus nomizo, sagriež nelielos gabalos un katlā apcep nelielā eļļas daudzumā līdz dārzeņi iegūst zeltainu nokrāsu. Pievieno tomātus (ja tomāti ir lieli, tos katlā mazliet saspaida). Visu uzvāra, liekot vāku un sildot uz lēnas uguns, līdz visi dārzeņi ir mīksti (~ 15 min). Dārzeņiem pievieno baziliku un sablenderē. Masu uzsilda un maisot pievieno saldo krējumu. Pasniedz kopā ar grauzdētu maizi. Zupa sanāk ļoti krēmīga un garšīga, labi sasilda aukstā rudens vakarā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Izklaide

Pēc grupas “bet bet” koncerta Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars” prezentēta Guntara Rača pirmā prozas grāmata – autobiogrāfiskais atmiņu stāsts “Trakais”. Pasākumu apmeklēja vairāki grāmatas varoņi, tostarp “Līvu” līderis Ainars Virga, kā arī vēl viens jaunības laika draugs Ivo Fomins.