RECEPTES: Svētku ēdieni latviskās krāsās

© Publicitātes foto

2.lapa

Biešu un krēmsiera maize

Sastāvdaļas

Biešu kārtai

160 g augstākās kvalitātes miltu

110 g pilngraudu miltu

1 ēdamk. cepamā pulvera

1 tējk. sāls

250 g biešu biezeņa (vārītas vai ceptas, sablenderētas bietas)

3 olas

65 g sviesta

180 g paniņu

Krēmsiera kārtai

200 g krēmsiera (govs vai kazas - pēc izvēles)

1 ola

1 ēdamk. miltu

dažas ēdamk. sakapātu zaļumu, (var lietot kaltētas vai izmantot krēmsieru ar zaļumu piedevu)

Pagatavošana

Samaisa kopā miltus, pievieno sāli un cepamo pulveri. Cita traukā sakuļ olas, pievieno paniņas, izkausētu sviestu un biešu biezeni. Biešu mazai pakāpeniski pievieno miltus, labi samaisa. Atsevišķā traukā uzputo krēmsieru, pievieno miltus, olu, zaļumus un labi samaisa. Ietaukotā maizes cepamtraukā (~ 10x20 cm) kārtās vienu virs otras liek biešu un krēmsiera masas (sākumā liek biešu masu, tad krēmsieru, tad atkal biešu - tik daudz kārtas, kamēr izlietotas visas izejvielas). Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 180° C temperatūrā cep apmēram 50 min. Pirms pasniegšanas atdzesē.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Izklaide

Pēc grupas “bet bet” koncerta Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars” prezentēta Guntara Rača pirmā prozas grāmata – autobiogrāfiskais atmiņu stāsts “Trakais”. Pasākumu apmeklēja vairāki grāmatas varoņi, tostarp “Līvu” līderis Ainars Virga, kā arī vēl viens jaunības laika draugs Ivo Fomins.

Svarīgākais