Par godu Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas proklamēšanas 99.gadadienai Liepājā paredzēta plaša pasākumu programma, ziņo Liepājas Kultūras pārvaldes pārstāve Dita Dzene.
Valsts svētku svinības Daugavpilī sākas jau novembra sākumā. Gatavojoties svētkiem, notiek sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas akcija, lentītes pilsētnieki var saņemt bez maksas. Tiek atklātas svētkiem veltītas izstādes, notiek koncerti, novadmācības stundas.
Pulkvežleitnants, Jaunsardzes un informācijas centra direktors Aivis MIRBAHS intervijā Neatkarīgajai pamato valsts aizsardzības mācības kā obligāta vai obligāta izvēles priekšmeta nepieciešamību skolās, raksturo, kas darāms, lai iecere izdotos.
Apraksts:
Mana mazā māsa aizgāja uz mūsu skolas salidojumu, kur pie sienas ieraudzīja manis gleznoto bildi par Latviju (bilde pielikumā).
Biju par šo gleznojumu jau piemirsusi, bet tur skaidri un gaiši rakstīts: Gunta Feifere, 9. klase.
Tagad man jau 33 gadi, bet ja liktu gleznot par Latviju - gleznotu precīzi tāpat! :)
Šajā bildē redzams, cik skaists ir Latvijas rudens, kad koki ietērpušies zeltā, kas atspīd rudenīgajos saules staros. Bilde uzņemta pašā zelta rudens kulminācijas brīdī vienā no skaistākajām Latvijas pilsētām- Siguldā. Fantāzijām ir jāļaujas un mana fantāzija bija izveidot krāšņu rudens foto, kas nav klasisks lapu foto, bet gan foto ar stāstu un īpašu noskaņu, manuprāt ideju izdevās īstenot.