Kas notiek Ukrainā?

29.mar 2022
Eiropas Savienībai (ES) ir jārada stimuli, kas pamudinātu Polijā ieradušos ukraiņu bēgļus pārcelties uz citām ES valstīm, paziņoja ES iekšlietu komisāre Ilva Johansone.
29.mar 2022
Krievijas oligarhs Romāns Abramovičs piedalās kā starpnieks sarunās starp Ukrainu un Kremli, vēsta britu izdevums “The Times”.
29.mar 2022
Septiņas Eiropas Savienības (ES) valstis pirmdien aicināja savus pilsoņus atturēties no iesaistīšanās Ukrainas militārajā pretestībā pret iebrukušo Krievijas karaspēku.
29.mar 2022
ASV prezidents Džo Baidens pirmdien paziņoja, ka neatsakās no saviem vārdiem par to, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins nedrīkst palikt pie varas.
29.mar 2022
Neatkarīgās diskusiju raidījumā "Sarunas ar Veidemani" žurnāliste Elita Veidemene, politologs Filips Rajevskis un sociologs Arnis Kaktiņš meklē atbildi uz jautājumu, vai pasaule dara pietiekami, lai palīdzētu Ukrainai.
29.mar 2022
Harkivas apgabala Balakļijas pilsētas mērs Ivans Stolbovojs ir sācis sadarboties ar Krievijas okupācijas karaspēku, pirmdien lietotnē "Telegram" paziņoja Harkivas apgabala militārās administrācijas vadītājs Oļehs Siņehubovs.
29.mar 2022
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien vērsās pie valstīm, kuras baidās dot Ukrainai ieročus, un sacīja, ka šādas bailes padara šīs valstis atbildīgas par katastrofu Ukrainā Krievijas agresijas dēļ.
29.mar 2022
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piešķīris Ukrainas Varoņa titulu Ukrainas Nacionālās gvardes Azovas militārās vienības 3057. specvienības komandierim Denisam Prokopenko. Bataljons “Azov” ir jābeidz apsaukāt par nacistiem, kā to dara okupanti, jābeidz saukāt par bēdīgi slavenajiem, kā to joprojām dara Rietumu mediji. Jāsaka vienkārši – slavenais “Azov”. Tas joprojām notur Mariupoli – svarīgāko pilsētu pie Melnās jūras.
29.mar 2022
Atbalstot un stiprinot ukraiņu tautu cīņā par brīvību, starptautiskā labdarības koncertmaratonā "Save Ukraine - #StopWar" Prāta Vētras "Mana dziesma" ("Моя пісня") pirmo reizi izskan ukraiņu valodā.
29.mar 2022
Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Krievijas Ukrainas karā 28. martā. Ukraina jau vairāk nekā mēnesi varonīgi aizstāv savu zemi.
28.mar 2022
Ukraina patlaban nav gatava mieram par katru cenu, intervijā Latvijas Televīzijai atzīmēja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).
28.mar 2022
Latvija ir gatava solidāri uzņemt 500 Ukrainas bēgļus, kas patlaban atrodas Moldovā, uzsvēra iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP).
28.mar 2022
Policijas ģenerālis un bijušais Ukrainas Nacionālās policijas priekšnieka vietnieks Vjačeslavs Abroskins 25. martā vērsās pie Krievijas okupantiem ar lūgumu ļaut viņam izvest bērnus no aplenktās Mariupoles, pretī piedāvājot sevi. "Ļaujiet man izvest bērnus no Mariupoles, pretī piedāvāju sevi," sacīja Abroskins.
28.mar 2022
Labklājības ministrija (LM) piedāvā sniegt atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājus uzņemošajām mājsaimniecībām, šodien pēc koalīcijas sanāksmes pavēstīja "Konservatīvo" līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
28.mar 2022
Kopējie Ukrainas zaudējumi Krievijas kara dēļ sasniedz 564,9 miljardus ASV dolāru (513,5 miljardus eiro), ņemot vērā iedzīvotāju, iekšzemes kopprodukta (IKP) un investīciju zaudējumu, pirmdien paziņoja Ukrainas vicepremjere un ekonomikas ministre Jūlija Sviridenko.
28.mar 2022
Krievijas Valsts domē iesniegts likumprojekts, kas Krievijas likumdošanā maina tautiešu definīciju ārvalstīs - tiek piedāvāts par tādiem atzīt tikai tos, kuri runā krievu valodā.
28.mar 2022
"Bellingcat var apstiprināt, ka trīs delegācijas locekļi, kas naktī no 2022. gada 3. uz 4. martu piedalījās miera sarunās starp Ukrainu un Krieviju, izjuta simptomus, kas bija raksturīgi, saindējoties ar ķīmiskajiem ieročiem," vēsta Bellingcat ieraksts "Twitter".
28.mar 2022
Krievijas karaspēka apšaudēs Kijivā iznīcināti aptuveni 300 ēku, slimnīcās atrodas vairāk nekā 1000 ievainoto, gandrīz 300 kijiviešu nogalināti, intervijā Austrijas laikrakstam "Die Presse" sacīja Kijivas mērs Vitālijs Kličko.
28.mar 2022
Krievija gatavo ierobežojumus "nedraudzīgo" valstu, kuru vidū ir Lielbritānija, visas Eiropas Savienības valstis un ASV, pilsoņu iebraukšanai Krievijā, pirmdien paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.
28.mar 2022
G7 valstis noraida Krievijas prasību par importēto gāzi maksāt rubļos, pirmdien paziņoja Vācijas ekonomikas, enerģētikas un klimata ministrs Roberts Hābeks.