Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

Bijušo SAB darbinieku apsūdz narkotiku tirdzniecībā

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) preses sekretārs Dainis Miķelsons apsūdzēts narkotiku tirdzniecībā. Lietu, kurā apsūdzētas trīs personas, izskata Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa.

Saskaņā ar apsūdzību D. Miķelsons piedalījies narkotiku tirdzniecībā, bet neoficiāla informācija liecina, ka viņa klientu lokā bijuši arī sabiedrībā pazīstami cilvēki. Viņa advokāts Roberts Kantsons sīkākas detaļas par lietas apstākļiem, aizstāvot klienta intereses, nevēlējās izpaust, vien atklāja, ka inkriminētie nodarījumi paveikti 2016. gada nogalē - vairāk nekā desmit gadu pēc tam, kad viņa klients pameta darbu SAB. Arī pārējie procesā iesaistītie advokāti nevēlējās sniegt komentārus par lietu, kamēr tiesa vismaz pirmajā instancē nav izdarījusi spriedumu.

Miķelsons bija pirmais SAB preses sekretārs. Šo amatu 2002. gadā birojā ieviesa tolaik par tā direktoru nule kļuvušais Jānis Kažociņš, kurš ar sabiedrisko attiecību speciālista palīdzību bija iecerējis SAB darbu padarīt sabiedrībai saprotamāku.

Satversmes aizsardzības birojā Neatkarīgajai apliecināja, ka, pirms uzsākt darba attiecības, tiek pārbaudīts arī preses sekretāru dzīvesveids un uzticamība, taču sīkāku informāciju birojs par saviem bijušajiem vai esošajiem darbiniekiem neizpauž.

Miķelsons darba gaitas sāka žurnālistikā. Viņš strādājis gan ziņu aģentūrā LETA, gan sabiedriskajā televīzijā un LNT. Žurnālists un sabiedrisko attiecību speciālists ieguvis arī profesionālu atzinību. Proti, jau pēc darba SAB viņš apbalvots par pašaizliedzību, pildot žurnālista profesionālos pienākumus, atspoguļojot 2009. gada 13. janvāra notikumus Vecrīgā, kuros cieta ne tikai veikalu vitrīnas un kārtības sargi, bet arī žurnālisti un viņu tehnika.

Savulaik D. Miķelsona profesionālās iemaņas novērtējuši arī politiķi. Viņš bijis kultūras ministres Helēnas Demakovas padomnieks, kā arī e-lietu ministres Inas Gudeles padomnieks. Mazāk veiksmīga D. Miķelsonam bijusi sadarbība ar Laimdotu Straujumu, kad viņa vēl bija zemkopības ministre. L. Straujumas komandā viņš bija atbildīgs par komunikāciju saistībā ar kopējās Eiropas Savienības lauksaimniecības politikas reformas jautājumiem. Taču sadarbība neizvērtās veiksmīga. Dažus mēnešus pēc darba attiecību uzsākšanas L. Straujuma D. Miķelsonu no darba atlaida. «Tā kā zemkopības ministres sadarbība ar Miķelsonu nav bijusi veiksmīga, ministre pārtrauc ar viņu darba attiecības,» tika teikts lakoniskajā ministrijas paziņojumā.