Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Streips sēro pēc mātes, kamēr viņas kapavieta ieaugusi nezālēs

© F64

2015. gadā »Vakara Ziņas« vēstīja, ka «Rīgas TV24» raidījuma vadītājs Kārlis Streips novārtā atstājis savas mātes mākslinieces Līgas Streipas atdusas vietu Jūrmalā, Slokas vecajos kapos.

Toreiz Kārlis atzina, ka dosies uz Jūrmalu un parūpēsies par kapavietas sakopšanu. Pagājuši divi gadi, bet nekas tā arī nav mainījies. Šopavasar Mātes dienā Streips sociālās saziņas tīklā «Facebook» ievietoja sirsnīgu atmiņu stāstu par savu mammīti, tikmēr viņas kapavieta nolaista un nekopta, ieaugusi zālēs, kur nomiris kāds adatainis.

«Šodien manai mammai būtu 81. dzimšanas diena. Tieši Mātes dienā šogad iekritusi. Mammīte aizgāja mūžībā 54 gadu vecumā tur, kur bija viņas sirds - Latvijā. Līga Korsts Streipa savos 54 gados paveica krietni vairāk nekā vidējais cilvēks pat daudz garākā mūžā. Bija centrālā figūra bērnu žurnāla «Mazputniņš» izdošanā, tik daudz tur pati rakstīja un ilustrēja, ka nācās izmantot dažādus segvārdus, tajā skaitā Erna Taube, nezinu, kāpēc tieši tāds vārds. Viņa vispirms izstudēja žurnālistiku un pēc tam dabūja bakalaura un maģistra grādu no Čikāgas Mākslas institūta. Mammīte bija lieliska māksliniece, it īpaši fotografēšana un tekstilmāksla viņai padevās," raksta Kārlis Streips.

Pilnu rakstu lasiet zurnālā "Vakara ziņas". www.vz.lv