ASV sasien rokas Krievijas aizsardzības nozarei

© Unsplash

Savienotās Valstis piektdien paziņojušas par plašām sankcijām pret gandrīz 400 personām un uzņēmumiem, kas saistīti ar Krievijas aizsardzības nozari.

Jaunās sankcijas papildina virkni jau spēkā esošo sankciju, kas Krievijai piemērotas saistībā ar atkārtoto iebrukumu Ukrainā.

"Krievija ir pārvērtusi savu ekonomiku par instrumentu, kas kalpo Kremļa militāri rūpnieciskajam kompleksam," paziņoja ASV finanšu ministres vietnieks Volijs Adejemo.

"Finanšu ministrija (..) turpina īstenot prezidenta [Džo] Baidena un viņa G7 kolēģu apņemšanos pārtraukt Krievijas militāri rūpnieciskās bāzes piegādes ķēdes un maksājumu kanālus," piebilda Adejemo.

Finanšu ministrijas sankcijas vērstas pret gandrīz 400 fiziskām un juridiskām personām Krievijā un ārpus tās, "kuru produkti un pakalpojumi ļauj Krievijai uzturēt savus kara centienus un izvairīties no sankcijām", paziņoj aASV Finanšu ministrija.

Starp uzņēmumiem, kam piemērotas sankcijas, ir 60 Krievijā bāzēti aizsardzības un tehnoloģiju uzņēmumi, kas "ir ļoti svarīgi Krievijas aizsardzības rūpniecības uzturēšanai un attīstībai", piebilda ministrija.

Līdztekus šīm sankcijām ASV Tirdzniecības ministrija paziņoja, ka tā veic agresīvas darbības, lai vēl vairāk ierobežotu ASV ražotu vai marķētu preču piegādi Krievijai un Baltkrievijai.

Svarīgākais