Princis Harijs gaida atvainošanos no brāļa Viljama

© Scanpix

Princis Harijs ir gatavs uzņemties "pagaidu lomu", atbalstot karalisko ģimeni, ja karalis Čārlzs to lūgs, taču vispirms viņš gaida atvainošanos no sava brāļa prinča Viljama, raksta “mirror.co.uk”.

Princis Harijs neatgriezīsies pie karalisko pienākumu pildīšanas, kamēr nesaņems atvainošanos no sava vecākā brāļa prinča Viljama, atklājuši avoti.

Saseksas hercogs ir koncentrējies uz to, lai "padarītu savu dzīvi veiksmīgu" Amerikas Savienotajās Valstīs, un apgalvo, ka ir apmierināts ar savu lēmumu pamest savu karalisko dzīvi, liecina hercogam tuvi avoti.

Tomēr viņš būtu gatavs uzņemties pagaidu lomu ģimenē, lai “palīdzētu”, ja viņam to lūgtu pats karalis.

Harija draugi saka, ka viņš ir informēts par sava brāļa jūtām šajā jautājumā. “The Mirror” iepriekš atklāja, ka princis Viljams teicis - pēc brāļa sprādzienbīstamo memuāru "Spare" jeb “Liekais” uzrakstīšanas viņš var tikt laipni gaidīts atpakaļ “ar nulles iespējamību”.

39 gadus vecais Harijs runāja par tuviem ģimenes locekļiem un apsūdzēja karali un princi Viljamu par to, ka viņi izmisīgi vēlas pamest karalisko ģimeni, ja vien varētu.

Viljams un Harijs nav runājuši mēnešiem ilgi, un pašlaik viņiem nav kontaktu, izvēloties palikt viens no otra atstatus pat tad, kad pagājušajā mēnesī atradās vienā telpā sava tēvoča bērēs Norfolkā.

Nedēļas nogalē publicētie ziņojumi liecina, ka Harijs ir sazinājies ar bijušo uzticamo padomdevēju grupu, kā arī veciem draugiem, lai izveidotu "plānu", kurā izklāstīts, kā viņš kādu dienu varētu atkal sākt uzturēties Apvienotās Karalistes aprindās.

Harijam tuvi avoti saka, ka, ņemot vērā karaliskās ģimenes stāvokli šogad, kad gan Velsas karalis, gan princese vēža ārstēšanas dēļ bija spiesti ilgstoši atvaļināties no pienākumu pildīšanas, hercogs joprojām ir atvērts un vēlas palīdzēt, ja viņš tiktu aicināts.

Harija draugi saka, ka viņš ir arī apņēmies uzlabot attiecības ar savu tēvu, īpaši ņemot vērā viņa nesenās veselības problēmas.

Tomēr hercogs, kuram nākamnedēļ apritēs 40 gadu, joprojām gaida atvainošanos no sava vecākā brāļa, ja viņam būtu jāpārstāv ģimene.

Svarīgākais