Nīderlandes policija aicina vecākus nevest bērnus uz mežu

© Unsplash

Nīderlandes varas iestādes izsludinājušas steidzamu brīdinājumu par vilku “satraucošo” uzvedību, divreiz tuvojoties bērniem pārgājienu zonā netālu no Utrehtas kalnu grēdas.

Kā vēsta "The Independent”, visus apmeklētājus aicina būt ārkārtīgi piesardzīgiem, apmeklējot Utrehtas kalnu grēdas apgabalu. "Ir ļoti ieteicams neapmeklēt šos mežus ar maziem bērniem," teikts Utrehtas provinces varas iestāžu paziņojumā.

Brīdinājums tika izteikts pēc tam, kad "liels dzīvnieks" uzbruka bērnam Austerlicas ciematā, uz austrumiem no Utrehtas, iepriekš ziņoja "The Guardian”. DNS tests apstiprināja, ka dzīvnieks ir vilks.

Apgabalā vilki atkal parādījās 2015. gadā, pēc aptuveni 150 gadu prombūtnes. Vilku populācija Eiropā ir ievērojami palielinājusies dabas aizstāvju pūliņu dēļ, kā rezultātā cilvēku un dzīvnieku tikšanās notiek arvien biežāk.

Pēdējā laikā Nīderlandē pieaug vilku uzbrukumi mājlopiem un mājdzīvniekiem. 2024. gada pirmajā ceturksnī ir saņemti jau 267 ziņojumi par vilku uzbrukumiem, salīdzinot ar 77 ziņojumiem tajā pašā laika posmā pērn, liecina aģentūras ANP analīze.