Portņikovs skaidro, kādu viltību plāno izmantot Putins, lai sagrautu Ukrainu

© Pixabay.com

Vitālijs Portņikovs skaidroja, ka karš ir pārcēlies uz citu “kaujas lauku”, kura galvenais uzdevums šobrīd ir sašķelt sabiedrību, raksta "dialog.ua".

“Kremlis saprot, ka kaujas laukā nav iespējams gūt lielus panākumus, un tāpēc virzās uz plānu “B”, cenšoties ietekmēt ukraiņu apziņu, lai sašķeltu sabiedrību,” sacīja Ukrainas žurnālists un publicists Vitālijs Portņikovs intervijā “Youtube” kanālam.

Viņš skaidroja, ko Putins cenšas panākt, runājot par miera sarunām: “Mēs gribam sarunas, bet lai karš beidzas tā, kā mums patīk. Tas nozīmē, ka Putins vēlas, lai Ukrainas sabiedrība sadalās divās daļās. Daži saka - dosim viņiem visu teritorijas, mēs jau esam noguruši no šī kara. Kāda starpība, zem kāda karoga mēs dzīvojam, kamēr viņi vairs nešauj, kamēr citi saka - nē, mēs esam gatavi sarunām, bet ir jābūt taisnīgam mieram. Putinam šī ir lieliska situācija.”

Portņikovs arī uzsvēra: “Mēs runājam par sarunām, bet es uzskatu, ka Putins izmanto tieši sarunu tēmu, lai sadalītu Ukrainas sabiedrību, jo karā var uzvarēt dažādos veidos - ieņemot pilsētas vai arī pārvēršot ienaidnieka teritoriju par “nedzīvu” un pārvēršot viņa sabiedrību par “sapuvušu”, kad cilvēki vienkārši vēlas, lai nekas vairs nenotiktu, un parasti cenšas dzīvot ārpus kara. Karš ir atsevišķi, un viņi joprojām jūt līdzi savai armijai, bet armija dzīvo savu dzīvi - viņu galvenais uzdevums ir nenonākt armijā vai nokļūt ārzemēs.”

Svarīgākais