Pārrauts Baltās-Baltijas jūras kanāla dambis

© Pixabay

Krievijā Karēlijā ūdens masām pārraujot Baltās-Baltijas jūras kanāla dambi, kas bija uzbūvēts rekonstrukcijas darbu veikšanas gaitā, dzīvību zaudējis viens cilvēks, pavēstīja reģiona varasiestādes.

Negadījums notika pirmdienas rītā Segežas pašvaldības rajonā starp Baltās-Baltijas jūras kanāla desmitajām un 11.slūžām.

Dambja pārrāvuma rezultātā viens cilvēks gājis bojā, divi tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

Ūdens masu aizplūšanas virzienā atrodas vasarnīcu kooperatīvs "Baltijskij", bet slūžās esot pierakstīti 11 cilvēki, pavēstīja Karēlijas gubernators Artūrs Parfenčikovs.

Sākotnēji tika ziņots par sešiem pazudušajiem, bet meklēšanas un glābšanas operāciju gaitā izdevies atrast četrus cilvēkus, arī divus bērnus.

Saskaņā ar Ārkārtas situāciju ministrijas Karēlijas nodaļas datiem avārijas laikā nopostītas trīs mājas.

"Telegram" kanālā "Podjom" publicēts katastrofas vietas video. Tajā teikts, ka līdz ar pagaidu dambi aizskalotas mājas ar cilvēkiem.

Kremļa propagandas medijs TASS vēstīja, ka sapostītas 13 mājas.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais