Anglijas prinča Viljama izskatā pamanītas dramatiskas atšķirības

© Pixabay.com

Kad princis Viljams Vemblija trasē pasniedza vīriešu Anglijas kausa izcīņas trofeju, viņa izskatā varēja pamanīt dramatiskas atšķirības, salīdzinot ar pagājušā gada turnīru. “Nav pārāk daudz cilvēku, kuru sievai un tēvam vēzis ir diagnosticēts gandrīz reizē. Nav brīnums, ka princis gan jūtas, gan izskatās vientuļš," sacīja karaliskais komentētājs Ričards Palmers, raksta BBC.

Princis Viljams lielu daļu savas uzmanības ir pievērsis sievas un bērnu aprūpei, un saprotams, ka tāpēc novārtā tiek atstāti daudzi citi viņa pienākumi.

Lai arī karalis Čārlzs ir atgriezies darbā, par spīti savai slimībai, neizbēgami, ka daudzas lietas joprojām būs jāpielāgo viņa veselībai - tas nozīmē, ka princis Viljams arvien skaidrāk tiks nolikts mantinieka lomā, dalot pienākumu slogu.

"Viņš jūt, ka uz viņu gulstas pasaules smagums. Uz viņa pleciem gulstas monarhijas nākotne," saka karaliskā autore profesore Polīna Maklarana.

Situāciju vieglāku nedara arī tas, ka starp princi Viljamu un viņa brāli princi Hariju pastāv okeāna platuma plaisa, un mediju izplatītās baumas ap Velsas princeses slimību, kamēr viņa turpina ārstēt vēzi.

Ko šīs vētras centrā vēlas panākt pats princis Viljams? Atslēgas vārds, pēc princim tuvu stāvošu avotu teiktā, ir “ietekme”. Lentes griešanas un fotografēšanās vietā viņš vēlas īstenot projektus, kas rada taustāmas, izmērāmas atšķirības.

"Viņš jautā - kā es varu izmantot savu platformu labiem darbiem, lai radītu pozitīvas pārmaiņas," saka karaliskais avots. "Viņam ir lielas ambīcijas attiecībā uz to, ko viņš var sasniegt."

Praksē tas nozīmē viņa projektus bezpajumtniecības samazināšanai, garīgās veselības problēmu veicināšanai un vides biznesa atbalstam, izmantojot viņa “Earthshot” projektu.

Princis Viljams savu lomu raksturojis kā “sociālo vadību”, un viņa vizītes ir apzīmētas kā “kopienas ietekmes dienas”.

Tā ir tūkstošgadu vīzija par monarhiju, noraujot kaklasaiti un aktīvi popularizējot sociālo programmu, bet prinča Viljama pieeju apdraud kritika.

Pret monarhiju noskaņotā grupa “Republic” viņa bezpajumtniecības projektus nodēvēja par "neprātīgiem un liekulīgiem, ņemot vērā pārmērīgo bagātību, ko mēs viņam dāvinām".

Ir arī apsūdzība, ka jebkura ambīcija risināt mājokļu problēmas galu galā vienmēr būs atkarīga no politiskas iejaukšanās, kas neietilpst viņa kompetencē.

"Tas ir liels solījums, un nav pilnīgi skaidrs, kā viņš to sasniegs. Taču daudzi cilvēki domās, ka ir jāaplaudē par mēģinājumu,” saka Ričards Palmers.

Nedrīkst aizmirst arī par paaudžu spiedienu uz princi Viljamu, kas, visticamāk, tikai palielināsies - ievērojama monarhijas publiskās popularitātes daļa tagad ir atkarīga no Velsas prinča un princeses. Viņi ir kā politiķi, kas ir populārāki par viņu partiju.

Šomēnes [ortāls “YouGov” atklāja aptauju, kas parādīja, ka prinča Viljama un Katrīnas popularitātes reitingi pārsniedz 70%, savukārt atbalsts monarhijai kā institūcijai bija tikai 56%.

Jaunāku cilvēku vidū monarhiju atbalsta tikai 34%, bet pozitīvāku atbalstu sniedz tikai cilvēki vecumā virs 50 gadiem.

Svarīgākais