ASV pieprasa paskaidrojumus no Krievijas saistībā ar provokācijām pret Baltijas valstīm

© pixabay.com

Saistībā ar aizvadītās nedēļas Krievijas provokācijām Amerikas Savienotās Valstis pauž solidaritāti ar Baltijas reģiona valstīm. Valsts departamenta pārstāvis Metjū Millers par to rakstīja vietnē X ("Twitter"), ziņo "urointegration.com.ua".

ASV Valsts departaments gaida, ka Krievija skaidros rīcību pret saviem rietumu kaimiņiem.

"Krievija šobrīd sēj nestabilitāti uz NATO un ES robežām. Esam solidāri ar saviem sabiedrotajiem Baltijā un Baltijas jūras valstīs, saskaroties ar pēdējā laika provokācijām, un aicinām Krieviju skaidrot savu rīcību. Mēs rūpīgi sekojam līdzi situācijai," rakstīja Millers.

Atgādināsim, ka šīs nedēļas sākumā Krievijas valdības mājaslapā tika pamanīts projekts, kas liecināja par Krievijas Federācijas plāniem vienpusēji mainīt jūras robežas ar kaimiņvalstīm Baltijas jūrā. Pēc publicitātes projekts no vietnes pazuda.

Ceturtdien Igaunija paziņoja, ka Krievijas robežsargi noņēmuši Igaunijas Narvas pusē uzstādītās bojas. Incidenta dēļ uz Ārlietu ministriju tika izsaukts Krievijas pilnvarotais lietvedis Igaunijā.

Aizvadītās diennakts laikā vairākas atsevišķas Eiropas valstis ir paudušas atbalstu Baltijas valstīm un Somijai, un ES ir atbildējusi ar paziņojumu bloka vārdā un lūgusi Krievijai paskaidrojumus par darbībām Narvā.