Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Itālijas policija pie Milānas dzelzceļa stacijas aiztur desmitiem migrantu

© Scanpix.ee

Itālijas policija trešdien aizturēja desmitiem migrantu pie Milānas galvenās dzelzceļa stacijas, Ziemeļitālijas lielākajai pilsētai piedzīvojot jaunu migrantu pieplūdumu.

Policija trešdien paziņoja, ka aizturējusi 36 cilvēkus pie Milānas Centrālās stacijas, īstenojot operāciju ar mērķi apkarot augošo noziedzību šīs plaši izmantotās stacijas apkārtnē.

Policijas operācija notika nedēļu pēc tam, kad imigrants no Gvinejas sadūra policistu stacijas priekšā, un vairākas nedēļas pēc tam, kad 20 gadus vecs tunisiešu izcelsmes Itālijas iedzīvotājs, kurš iepriekš bija aizturēts par narkotiku noziegumiem, ar nazi uzbruka diviem karavīriem un vienam policistam stacijas teritorijā.

Gvinejiešu imigrants vēlāk tika izraidīts no Itālijas.

Scanpix.ee

Itālijas pilsētas sastopas ar pieaugošu migrācijas spiedienu apstākļos, kad desmitiem tūkstoši migrantu pāri Vidusjūrai ierodas Itālijas dienvidos, bet Itālijas ziemeļu kaimiņi pastiprina robežkontroli.

Milānas Centrālā stacija vēl arvien ir migrantu pulcēšanās vieta, neraugoties uz mēģinājumiem pārvietot viņus uz patversmēm un citām vietām šajā pilsētā.

Milānas apsardzes dienesta ierēdne Karmela Roca sacīja, ka amatpersonas ir apņēmušās garantēt drošību pasažieriem un tūristiem, kuri ceļo caur šo staciju, un pārveidot laukumu pie stacijas par vietu, kur cilvēki varētu pulcēties uz sarīkojumiem.

"Viss, ko mēs līdz šim esam darījuši, ir bijis nepietiekams. Mēs turpināsim, līdz noziedzniekiem kļūs skaidrs, ka Centrālā stacija nav vieta, kur slaistīties," Roca sacīja reportieriem pēc policijas operācijas.