IZMĒĢINI! Sēnes rudenīgai maltītei un ziemas krājumiem

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

4.lapa

Sēņu plovs

NEPIECIEŠAMS:

rīsi

svaigi kāposti

sēnes

sīpoli

zaļumi

taukvielas cepšanai

sāls, pipari, paprika vai citas garšvielas pēc izvēles

PAGATAVOŠANA:

  1. Sēnes notīra un sagriež strēmelītēs. Liek uz pannas kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem, papriku un cep.

  2. Sagriež kāpostus un samaisa kopā ar vairākos ūdeņos skalotiem rīsiem. Liek katlā kopā ar apceptiem sīpoliem, papriku un sēnēm. Pieber garšvielas un visu samaisa. Pielej ūdeni, lai nedaudz apņem gatavojamo plovu, un sautē uz lēnas uguns.

  3. Gatavošanas laikā ēdienu vairakkārt maisa, ja vajag, pielej ūdeni, lai plovs nepiedeg.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā