IZMĒĢINI! Sēnes rudenīgai maltītei un ziemas krājumiem

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

5.lapa

Sēņu lečo

NEPIECIEŠAMS:

3 kg novārītu sēņu

1 kg tomātu

1 kg sīpolu

0,5 l eļļas

5 ēdamkarotes sāls

2 ēdamkarotes cukura

3 lauru lapas

8 ēdamkarotes 9% etiķa

sāls, pipari

PAGATAVOŠANA:

  1. Atsevišķi samaļ sīpolus, tomātus, sēnes. Sīpolus apcep eļļā. Pievieno samaltus tomātus.

  2. Masu lielā eļļas daudzumā vāra apmēram 5 minūtes. Pieliek pārējās sastāvdaļas un vāra vēl pusstundu.

  3. Sēņu lečo var ātri piedegt, tāpēc vārīšanas laikā to ik pa laikam apmaisa.

  4. Vēl karstu pilda sterilās, izkarsētās burkās un aizvāko. Lečo uzglabā ledusskapī.

  5. Pasniedz ar kartupeļiem, liek uz sviestmaizēm.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais