3.lapa
Bērzlapju karbonāde
NEPIECIEŠAMS:
lielas bērzlapes
olas
milti
piens
sāls, pipari, dilles
skābs krējums
sviests vai eļļa cepšanai
PAGATAVOŠANA: bērzlapju karbonādes gatavo tāpat kā parastās karbonādes. Sēnes rūpīgi notīra, liek uz šķīvja, nedaudz uzkaisa sāli un melnos piparus.
No olām, piena un miltiem pagatavo pašķidras konsistences mīklu, kurā iemaisa kapātas dilles. Bērzlapes apviļā miltos, tad iemērc mīklā, liek uz sakarsētas pannas un sviestā vai eļļā apcep no abām pusēm. Ja mīkla no sēņu iekšpuses notek, nekas - ar karotīti to nedaudz var uzliet cepšanas gaitā. Gatavas bērzlapju karbonādes liek uz šķīvja, pārlej ar krējumu, uzkaisa zaļumus un ēd ar kartupeļiem.