IZMĒĢINI! Sēnes rudenīgai maltītei un ziemas krājumiem

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

3.lapa

Bērzlapju karbonāde

NEPIECIEŠAMS:

lielas bērzlapes

olas

milti

piens

sāls, pipari, dilles

skābs krējums

sviests vai eļļa cepšanai

PAGATAVOŠANA: bērzlapju karbonādes gatavo tāpat kā parastās karbonādes. Sēnes rūpīgi notīra, liek uz šķīvja, nedaudz uzkaisa sāli un melnos piparus.

No olām, piena un miltiem pagatavo pašķidras konsistences mīklu, kurā iemaisa kapātas dilles. Bērzlapes apviļā miltos, tad iemērc mīklā, liek uz sakarsētas pannas un sviestā vai eļļā apcep no abām pusēm. Ja mīkla no sēņu iekšpuses notek, nekas - ar karotīti to nedaudz var uzliet cepšanas gaitā. Gatavas bērzlapju karbonādes liek uz šķīvja, pārlej ar krējumu, uzkaisa zaļumus un ēd ar kartupeļiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā