IZMĒĢINI! Sēnes rudenīgai maltītei un ziemas krājumiem

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

10.lapa

Sēņu soļanka

NEPIECIEŠAMS:

vārītas vai sālītas sēnes

sīpoli

burkāni

kartupeļi

pusžāvēta un vārīta desa

sēņu buljona kubiņi

skābais krējums

sāls, pipari, lauru lapas

eļļa apcepšanai

PAGATAVOŠANA:

  1. Strēmelītēs sagriež abu veidu desas, sasmalcina sīpolus, burkānus sarīvē vai smalki sagriež. Visu nedaudz apcep.

  2. Apceptos dārzeņus un desas vāra kopā ar strēmelītēs sagrieztām sēnēm.

  3. Vārīšanās gaitā pieliek buljona kubiciņus, kartupeļus un garšvielas pēc izvēles.

  4. Pasniedzot pievieno skābo krējumu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais