9.lapa
Ar sēnēm pildīti tomāti
NEPIECIEŠAMS:
5 - 6 tomāti
pildījumam: pusglāze sautētu vai vārītu sēņu
šķēle šķiņķa
sīpols
zaļumi
buljons
taukvielas cepšanai
sāls, cukurs, pipari vai citas garšvielas pēc izvēles
PAGATAVOŠANA:
Sagrieztu šķiņķi un sīpolu uz pannas apcep. Liek katlā kopā ar sēnēm.
Tomātiem nogriež cepurīti, izņem mīkstumu - to saspaida biezenī.
Katlā ieliek daļu biezeņa, pieber atlikušās sastāvdaļas un dažas minūtes uz lēnas uguns sautē.
Atdzisušu masu pilda tomātos, uzliek nogrieztās cepurītes un kārto pannā vai veidnē.
Pielej nedaudz buljona, kam pievienots atlikušais tomātu biezenis. Sautē cepeškrāsnī. Ja vēlas, pirms sautēšanas beigām ēdienam pievieno nedaudz skābā vai saldā krējuma un ieliek cepeškrāsnī vēl uz dažām minūtēm.