Ieskaties: 5 padomi pareizai gaļas lietošanai un uzglabāšanai vasarā

© Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Ageny

3.lapa

Neaizmirsti par aukstuma somu!

Lai, dodoties izbraukumā, izvairītos no veselības problēmām vai saindēšanās sekām, pārtiku, tai skaitā gaļu, vēlams iespējami ātrāk nogādāt aukstumā. Ja produktu pārvadāšana ir ilgāka par 1,5 - 2 stundām, ir ieteicams iegādāties aukstuma somu vai aukstuma elementus, tādejādi ilgāk saglabājot piemērotus pārtikas uzglabāšanas nosacījumus un mazinot saindēšanās risku. Arī gaļas produktu ražotāji bieži izmanto jaunākās iepakošanas tehnoloģijas - t.s. vakuumēšanu, iepakošanu aizsarg atmosfērā, individuālus iepakojums u.tml. Ja gaļa neatbilstošā temperatūrā, respektīvi, istabas temperatūrā, atrodas vairāk nekā 1,5 stundu, tās lietošana var nopietni kaitēt veselībai. Alternatīva svaigai gaļai var būt termiski apstrādāti gaļas izstrādājumi, piemēram, cepamās desiņas un tradicionālie kūpinājumi, kas ir pateicīgāki gan pārvadāšanai, gan arī uzglabāšanai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais