Ieskaties: 5 padomi pareizai gaļas lietošanai un uzglabāšanai vasarā

© Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Ageny

4.lapa

Bojātas gaļas pazīmes

Ir vairāki pamatprincipi, izvēloties gaļu tirdzniecības vietā vai festivāla pārtikas stendā. Galvenajai trauksmes sirēnai ir jāiedegas gadījumā, ja gaļas kvalitāte - krāsa, smarža un konsistence - ir apšaubāma. Vienkārši nosakāmas bojātas gaļas pazīmes: nepatīkama gaļas smaka; gaļa svaigā griezuma vietā paliek lipīga; izdalījusies gaļas sula paliek duļķaina; tauki paliek pelēcīgi vai iesārti, kā arī lipīgi. Jāatceras, ka bojātās gaļas muskuļaudi zaudē elastību un gaļa viegli sadalās, esot uz šķīvja vai to turot rokās.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā