Ieskaties: 5 padomi pareizai gaļas lietošanai un uzglabāšanai vasarā

© Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Ageny

2.lapa

Gaļas produktu uzglabāšana

Vasaras laikā ledusskapja režīmu ieteicams regulēt tā, lai produkts glabātos pēc iespējas zemākā temperatūrā. Lai maksimāli ierobežotu mikroorganismu un to sporu rašanos un attīstību, būtiski ir ledusskapi vai, piemēram, aukstuma somu uzturēt pastāvīgi tīru. Svarīgi ir atcerēties, ka silts ēdiens, ievietots ledusskapī, veidos kondensātu un ēdiena atūdeņošanos, kas veicinās pārtikas bojāšanos. Tāpat pa ledusskapja sekcijām nesašķirota pārtika ātrāk zaudēs savas īpašības, kas īpaši attiecas uz svaigu gaļu un citiem gaļas produktiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.