RECEPTES: TOP 5 šīs vasaras gardākās aukstās zupas

© Dāvis Valbaks/ F64 Photo Agency

2.lapa

gardēži.lv

AUKSTĀ TOMĀTU ZUPA AR ANANĀSIEM

Sastāvdaļas:

  • Tomātu sula - 350 ml
  • Ananāss - 300 g
  • Tomāti - 3 gab.
  • Paprika - 1 gab.
  • Gurķis - ½ gab.
  • Sarkanais sīpols - 1 gab.
  • Ķiploks - 2 daivas
  • Baziliks, piparmētras - 1 sauja
  • Olīveļļa - 2 - 3 ēdamk.
  • Sāls, pipari, cukurs - pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Noskalo un notīra visus dārzeņus.
  2. Gurķi pārgriež uz pusi un izņem sēklas. Tās izmanto dzeramā ūdens atsvaidzināšanai vai pagatavo gurķu-piparmētru dzērienu.
  3. Kad dārzeņi notīrīti, tos smalki sagriež un liek traukā. Dārzeņus var arī samalt virtuves kombainā, pievienojot tomātu sulu.
  4. Sagrieztiem dārzeņiem pievieno tomātu sulu, svaigi grieztu baziliku, piparmētru un ananasu.
  5. Sajauc zupu un pēc garšas pievieno sāli, piparus un cukuru.
  6. Pasniedzot zupu pārlej ar nedaudz olīveļļas.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais