Esam pieraduši, ka auksto zupu tradicionāli gatavojam no bietēm. Izrādās, ka vēl ir desmitiem produktu, no kuriem top gardas jo gardas vasaras aukstās zupas.

gardēži.lv
ARBŪZA UN TOMĀTU AUKSTĀ ZUPA
Sastāvdaļas:
- Arbūzs bez sēklām - 2 kg
- Tomāti - 3 vidēji vai 2 lieli
- Seleriju kāti - 2 gab.
- Laims - 2 gab. (sula)
- Gurķis, lauku (nomizots) - 1 gab.
- Sarkanā paprika - 1 gab.
- Baziliks - 1 sauja
- Svaigs čili - 1/4 gab. (vai pēc garšas)
- Ingvers - 2-3 cm
- Sāls un pipari - pēc garšas
Pagatavošana:
- Nomizo arbūzu, 1/5 daļu sagriež kubiņos un liek traukos, kuros pasniegs zupu.
- Pārējo arbūza mīkstumu liek lielā traukā un pievieno lielos gabalos sagrieztas pārējās sastāvdaļas. Samaļ, lai veidojas biezzupas konsistence.
- Pagaršo, ja vajag asumiņu, pieliek vēl čili.
- Zupu pasniedz ar arbūza gabaliņiem, lai sajustu saldu un nedaudz pikantu garšu.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā