PADOMS: Četri soļi, kā veselīgāk pagatavot sarkano gaļu

© SCANPIX

2.lapa

Otrais solis: izvēlies veselīgas garšvielas

Tā vietā, lai izmantotu sāli, majonēzi vai dažādas jau gatavās veikalā nopērkamās mērces, var ļauties eksperimentiem un izvēlēties veselīgākas alternatīvas. Piemēram, svaigus vai kaltētus garšaugus. Sarkano gaļu labi papildinās gan ķiploki, rozmarīns un oregano, gan timiāns, sarkanie pipari, baziliks u.c.

Būtiski, ka svaigo garšaugu, zaļumu un pat dārza nezāļu (piemēram, gārsas) izmantošana veicinās arī gremošanu un uzturvielu uzsūkšanos. Tāpat pēc maltītes būs arī mazāka smaguma sajūta.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā