Sarkanā gaļa ir viens no labākajiem olbaltumvielu, dzelzs, cinka un B grupas vitamīnu avotiem. Taču, lai no šīs gaļas saņemtu pašu labāko, svarīgi to arī veselīgi pagatavot. Gaļas produktu zīmols "Rakvere" sadarbībā ar uztura speciālisti Lizeti Pugu piedāvā iepazīties ar vairākiem soļiem, ko vērts ņemt vērā tās gatavošanas procesā.
Pirmais solis: izvēlies iespējami liesāku gaļas gabalu
Sarkanā gaļa nebūt ne vienmēr ir trekna, barojoša vai grūti sagremojama, kā sabiedrībā nereti pierasts uzskatīt. Viss atkarīgs no tā, kādu gaļas gabalu izvēlamies iegādāties un pagatavot. Attiecīgi - jo liesākam gabalam dosim priekšroku, jo veselīgāka un "vieglāka" būs arī pagatavotā maltīte.
Iegādājoties gaļu, vienmēr svarīgi pievērst uzmanību tās kvalitātei un izcelsmes vietai, lai varētu būt droši, ka pusdienu galdā patiešām tiks celta tikai pati veselīgākā maltīte.