Rīgas ielas kaisa ar sāli no Ēģiptes

© Edmunds Brencis/F64

Rīgas ielu kaisīšanai galvaspilsētas brauktuvju uzturētājs ir iegādājies sāli Ēģiptē un citās tālās zemēs. Tas ir aptuveni divreiz dārgāks nekā iepriekš izmantotais Baltkrievijas sāls, vēsta TV3.

Portāls NRA jau rakstīja, ka šogad pirmo reizi Rīgas vēsturiskajā centrā un tā aizsargjoslā ielām piegulošo ietvju kopšanu mehanizēti ar traktortehniku nodrošina pašvaldība.

Savukārt ārpus vēsturiskā centra īpašniekiem jāturpina ietvju kopšana tāpat kā iepriekš. Pēc snigšanas jānodrošina ietvju attīrīšana no sniega līdz plkst.8. Ilgstošas snigšanas laikā tīrīšana jāveic pēc nepieciešamības, lai nodrošinātu gājējiem ērtu un drošu pārvietošanos. No sniega jāattīra 50% no ietves platuma, bet ne mazāk kā 1,5 metri. Ietvju kaisīšanai drīkst izmantot smilts un sāls maisījumu, kurā sāls koncentrācija nav lielāka par 20%.

Rīgas pašvaldība ietvju kopšanai pilsētas centrā ziemā rezervējusi 650 000 eiro. Šim gadam līdz 31.decembrim budžetā paredzēti 150 000 eiro, bet nākamajam gadam - 500 000 eiro.

Rīgas vēsturiskā centra ietves tiks tīrītas centralizēti. Aptuveni trešo daļu tīrīs Rīgas teritorijas labiekārtošanas pārvalde, bet pārējo - SIA "Clean R" un SIA "Hagberg".

Ielu braucamo daļu tīrīšanu arī šogad nodrošina pilnsabiedrības "Daugavas labā krasta uzturētājs" un "Daugavas kreisā krasta uzturētājs", kurās apvienojušies vairāki uzņēmumi, tostarp SIA "Roadeks", SIA "Rīgas tilti", SIA "Pilsētas eko serviss" un AS "Ceļu pārvalde".

Latvijā

Biznesa augstskolas Turība rektore, profesore, Latvijas valsts meži padomes priekšsēdētāja un LTRK padomes locekle Zane Driņķe rīkoja nozares un publiskās pārvaldes pārstāvju nākotnēšanas pēcpusdienu, iedibinot tradīciju pulcēt vienkopus biznesa un publiskās pārvaldes intelektuāļus, dizainēt nākotni. Divu stundu garumā tika meklētas konkrētas atbildes uz tādiem jautājumiem, kā piemēram, kāds ir Latvijas uzņēmumu eksporta potenciāls šobrīd, inovāciju ieviešanu ražošanā, tehnoloģiju un biotehnoloģiju jomās, uz ko Latvijas publiskās pārvaldes nākotnei jau no rītdienas jābūt orientētai, valsts tēls un komunikācija nākotnē.