Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Petraviča: "KPV LV" drīzumā varētu kļūt par vienu no lielākajām frakcijām Saeimā

© f64.lv, Oksana Džadana

Labklājības ministre Ramona Petrtaviča (KPV LV) LTV raidījumā "Rīta panorāma" atzina, ka šobrīd "KPV LV" Saeimas frakcijā ir gaidāms skaitlisks pieaugums.

Petraviča atzina, ka vakar tika saņemts iesniegums no četriem deputātiem, kuri vēlas pamest frakciju. Divi no deputātiem, kuri izlēma aiziet bija piešķirts "mīkstais" mandāts jeb pagaidu mandāts. Viens no tiem saistījās ar Jāņa Vitenberga vietas ieņemšanu, kad viņš stājās ministra amatā un otrs ar Ramonas Petravičas vietas ieņemšanu, kad viņa kļuva par Labklājības ministri. Savukārt viena deputāte jau pirms ilgāka laika ir izstājusies no partijas.

"Šis ir tas brīdis, kad es varu teikt, ka aizgāja mazāk, bet atnāks vairāk," prognozē Petraviča.

Viņa uzsvēra, ka šajā brīdī frakcija var kļūt lielāka.

"Visām šīm darbībām, kas ir notikušas, ir arī atbalsts un vēlme pievienoties mums. Ļoti iespējams, ka drīzākā laikā mēs varētu atkal kļūt par vienu no lielākajām frakcijām Saeimā."

Petraviča atzina, ka "KPV LV" ir gatavi pievienoties gan neatkarīgie deputāti, gan deputāti no citām frakcijām. Viņa atklāj tikai vienu deputātu, kurš ir atkal gatavs pievienoties partijai - Didzis Šmits.

Iepriekš Didzis Šmits ir kritizējis dažādus valdības lēmumus. Tomēr Petraviča atzīst, ka tas nenozīmē, ka brīdī, kad Šmits atkal pievienosies "KPV LV", viņš mainīs savus uzskatus vai principus.

Petraviča pauda, ka šobrīd frakcijai ir divi ekonomikas ministra kandidāti. Viens no tiem jau ir iepriekš publiski minētais Pēteris Šmidre. Savukārt otrs kandidāts ir no partijas vidus, taču ministre nekomentē, kurš tieši konkrēti.

"Manā skatījumā Ekonomikas ministriju vajadzētu vadīt pilnīgi bezpartejiskam cilvēkam, kurš ir pieredzējis un spēcīgs savā jomā. Cilvēks, kuru atbalsta arī uzņēmēju organizācijas un neatkarīgie deputāti. Tas ir cilvēks, kurš ar savām zināšanām Latviju varētu izvest no krīzes."

Jau vēstīts, ka "KPV LV" Saeimas frakcija ceturtdien lēma, ka Jānim Vitenbergam (NA) ir jāatkāpjas no ekonomikas ministra amata. Tomēr līdz ar šī lēmuma pieņemšanu "KPV LV" Saeimas frakciju atstāja deputāts Aivars Geidāns, Janīna Kursīte, Ivars Puga un Edgars Kronbergs, kuri iestājās pret Vitenberga atsaukšanu no amata. Tādējādi "KPV LV" frakcijā palikuši pieci deputāti.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc "KPV LV" frakcijas lēmuma uzklausīšanas atsauca no amata Vitenbergu, taču koalīcijas partneri tagad aktualizējuši jautājumu par Saeimas frakciju skaitliskajiem lielumiem neproporcionālu valdības ministru portfeļu sadalījumu.