Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

"KPV LV" iespējams ekonomikas ministra amatā virzīs Pēteri Šmidri

© f64.lv, Emīls Desjatņikovs

 "KPV LV" kā vienu no iespējamiem ekonomikas ministra amata pretendentiem apspriež uzņēmēja Pētera Šmidres kandidatūru, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

"KPV LV" valde gan neesot vēl pieņēmusi lēmumu, kuru kandidātu virzīt uz ekonomikas ministra amatu.

Sākotnēji gan vēl līdz trešdienai, 12.maijam, ieskaitot tiek gaidīts "KPV LV" Saeimas frakcijas lēmums, vai atbalstīt ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga, kurš pārgājis uz Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA), atbrīvošanu no amata.

Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) līdz trešdienai gaida "KPV LV" frakcijas lēmumu par to, vai tā vēlas ekonomikas ministra Vitenberga demisiju.

Kariņš paudis, ka Vitenberga lēmums pamest "KPV LV" un iestāties NA izraisa jautājumus par to, vai koalīcijas sadarbības līgums ir vai nav spēkā, kā arī liek vaicāt - kas notiek ar varas sadali starp partijām.

Premjers lūdza "KPV LV" Saeimas frakcijas vadītāju Māri Možvillo līdz trešdienas, 12.maija, beigām skaidri paust frakcijas viedokli - vai frakcija grib pieprasīt Vitenberga demisiju, vai nē. "Balstoties uz šo lēmumu, mēs attiecīgi rīkosimies un skatīsimies, kā nostabilizēt valdības, koalīcijas darbību kopumā," teica premjers.

"KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs Možvillo apliecināja, ka "KPV LV" ķersies klāt Kariņa uzdevuma izpildei par frakcijas viedokļa noskaidrošanu līdz trešdienas darba dienas beigām.

Kariņš minēja, ka gadījumā, ja viņš saņems aicinājumu atsaukt no amata Vitenbergu, tad, respektējot sadarbības līgumu, viņam nebūs citas izvēles.

Turpretī Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars atzīmēja, ka tā būtu ļoti sarežģīta situācija, jo NA ieskatā būtisks ir ne tikai frakcijas balsojums, bet katra deputāta balsojums. Viņaprāt, "KPV LV" ir deputāti, kuri pēc būtības ilgstoši balso kopā ar opozīciju. "Cik taisnīgi ir neņemt vērā citu deputātu daļu, kas ir bijusi ar koalīciju un atbalstīja ministru? Mūsu skatījumā tā būtu netaisnīga situācija, un tā būtu dziļākā šīs valdības krīze," teica Dzintars.