Dzintars: Nacionālajai apvienībai nākamajā Saeimā jākļūst par valdošo partiju

Nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām jākļūst par valdošo partiju, šodien nacionālās apvienības kongresa atklāšanā uzsvēra VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Dzintars uzsvēra, ka nākamajā Saeimā jākļūst par valdošo partiju un "mazāk gribēt nevaram". Nacionālās apvienības programma ir latviska Latvija un paredz latviešiem būt saimniekiem savā zemē, piebilda politiķis.

Dzintars arī pauda viedokli, ka nacionālajai apvienībai ir skaidrs mērķis un skaidra vērtību sistēma, ko saprot arī tās vēlētāji.

Viņš savā runā pievērsās arī notikumiem Ukrainā, norādot, ka "Ukrainas šodiena viltīgi lien pie mums Latvijā". Nav šaubu, ka Krievijas ilgtermiņa mērķis ir atjaunot agrāko impēriju, piebilda nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs.

Atbilde šādiem draudiem ir pārmaiņas, akcentēja Dzintars. Viņš savā runā arī atgādināja par vienu no svarīgākajām prioritātēm - demogrāfiju, un to, ka partija priekšlikumus demogrāfijas situācijas uzlabošanai jau divus gadus izvirzījusi kā galveno mērķi budžeta veidošanas laikā.

Kā ziņots, nacionālā apvienība šodien pulcējās uz kongresu, kurā plānots pieņemt lēmumu par partiju "Visu Latvijai!" (VL) un "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) apvienošanos vienā politiskā partijā.

Uz kongresu ieradušies un reģistrēti 153 VL delegāti, kā arī 137 TB/LNNK delegāti. No katram partijas kongresam bija izvirzīts pa 200 delegātiem.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais