Pirms Ziemassvētkiem laiks kļūs vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms neliels sals, bet uz Ziemassvētkiem atgriezīsies siltāks laiks, sniegs un lietus, liecina pašreizējās prognozes.

Šo svētdien un pirmdien ciklona ietekmē gaidāms lietus un slapjš sniegs. No svētdienas vakara būtiski pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās pirmdien sasniegs 14-18 metru sekundē, vietām valsts austrumu daļā un pretvēja piekrastē - 19-22 metrus sekundē. Gaisa temperatūra aizvien būs 0..+5 grādi.

Turpmākajās dienās nokrišņu būs mazāk, vietām snigs. Pūtīs lēns vējš. Debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra trešdien un ceturtdien vietām pazemināsies līdz aptuveni -7 grādiem, arī dienas laikā valsts lielākajā daļā gaidāms neliels sals.

Visticamāk, nedēļas nogalē Latviju sasniegs ciklons, tādēļ gaidāms sniegs, kas pāries lietū. Gaisa temperatūra Ziemassvētkos varētu paaugstināties līdz +1..+6 grādiem.

Latvijā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) resoriskajā pārbaudē izvērtē informāciju par iespējamiem likumpārkāpumiem, kas varētu būt saistīti ar Zemkopības ministrijas (ZM) īstenoto elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidi, aģentūra LETA uzzināja birojā.