Jūrmalā plāno atļaut pludmalēs uzturēties ar suņiem

© Kaspars Krafts / F64

Jūrmalā no novembra līdz marta beigām plāno atļaut pludmalēs uzturēties ar suņiem, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

To paredz grozījumu proejkts saistošajos noteikumos "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā".

Grozījumi izstrādāti, atsaucoties uz janvārī saņemto kolektīvo iesniegumu "Par iespēju Jūrmalas pludmalēs pastaigāties ar suņiem". Šī iniciatīva paredzēja atļaut visā Rīgas līča pludmalē Jūrmalas teritorijas robežās atrasties ar suni.

Sagatavotie grozījumi saistošajos noteikumos paredz noteikt, ka visās Jūrmalas pašvaldības administratīvās teritorijas publiskajās vietās suns atrodas pavadā.

Rīgas līča pludmalē Jūrmalas administratīvās teritorijas robežās plānots atļaut atrasties ar suni no 1.novembra līdz 31.martam, sunim atrodoties pavadā.

Savukārt ar suni bez pavadas atļauts atrasties iekšzemes publiskajos ūdeņos, ārpus labiekārtotām peldvietām, ja suņa īpašnieks vai turētājs spēj dzīvnieku kontrolēt.

Tāpat ar suni bez pavadas atļauts atrasties pašvaldības labiekārtotajos suņu pastaigu laukumos, ja suns nav atzīts par bīstamu.

Suns bez pavadas suņu pastaigu laukumos var atrasties tādā attālumā, kādā suņa īpašnieks vai turētājs spēj to kontrolēt.

Pašvaldība plāno saglabāt aizliegumu pludmalēs uzturēties ar suņiem no 1.aprīļa līdz 31.oktobrim, lai nodrošinātu sanitārās tīrības un higiēnas prasību ievērošanu un atbilstošu peldvietu ūdens kvalitāti kūrortpilsētas peldvietās, kā arī neradīt draudus cilvēku veselībai un drošībai.

Saistošo noteikumu grozījumu projekts nodots sabiedriskajai apspriešanai. Gala lēmums par to jāpieņem Jūrmalas domes sēdē.

Svarīgākais