Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Šlesera partiju "Latvija pirmajā vieta" dibinās 14.augustā

© Kaspars Krafts/F64

Sestdien, 14.augustā plkst.10 notiks politiķa Aināra Šlesera partijas "Latvija pirmajā vieta" (LPV) dibināšana.

Kā informēja LPV pārstāve Vita Gaisma, Šlesers kopā ar domubiedriem esot izstrādājis redzējumu, kā "valsti izvest no cilvēciskās, politiskās un ekonomiskās krīzes". Šo piedāvājumu paredzēts publiskot līdz ar partijas nodibināšanu.

Politiķis norāda, ka runa neesot par "Šlesera atgriešanos" politikā, jo viņš nākot kopā ar komandu.

"Latvijai ir laiks kardinālām pārmaiņām, tās iedzīvotāji ir pelnījuši valdību, kuru cienīt par tās lēmumiem, kuras dotajam vārdam ticēt," akcentē LPV dibināšanas iniciators.

Viņš kopā ar savu komandu nevarot "vienaldzīgi noskatīties, kā Latvija iet bojā kovida, vakcinācijas, dzimumu jautājumu un tamlīdzīgos murgos". Šlesers apgalvo, ka pašlaik notiekot tīša sabiedrības šķelšana, savukārt viņš piedāvāšot jaunu politisko programmu ar konkrētu rīcību.

Dibināšanas kongresa norisei varēs sekot līdzi tiešraidē partijas "Facebook" profilā.

Tiešraide internetā tiek plānota no kongresa vadības vietas Andrejostas ielā 43, kur biedri pulcēsies ierobežotā skaitā. Mediju pārstāvji aicināti piedalīties kongresā klātienē, iepriekš piesakoties.

Pasākumā tiks ievēroti visi valstī noteiktie epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, norādīts paziņojumā.

Kā ziņots, Šlesers paziņoja par savu atgriežas politikā pēc tam, kad prokuratūra uzrādīja viņam apsūdzību kriminālprocesā par iespējamām nelikumībām digitālās televīzijas ieviešanā.

Šlesers jau iepriekš vairākus gadus darbojies politikā, esot vairākās partijās - Jaunajā partijā, Latvijas pirmajā partijā un partiju apvienībā "Par labu Latviju".