Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS. Alkoholisms, depresija, šizofrēnija - Valda Liepiņa skarbākās dzīves lappuses

© F64

4. decembra pusdienlaikā 51 gada vecumā negaidīti pārstāja pukstēt aktiera un režisora Valda Liepiņa sirds. Šķiet, ka tieši šis gads aktierim bija kā veiksmīga atgriešanās un atdzimšana no pelniem ar Māras Zālītes un Ulda Marhilēviča traģikomiskās dziesmu spēles «Tobāgo!» atjaunoto iestudējumu, kas piecēla kājās tūkstošiem skatītāju visā Latvijā. Turklāt jau bija saplānots 2018. gads, kad Valdis Liepiņš bija aicināts veidot režiju Olgas Dreģes 80. jubilejas koncerttūrei.

Jauni mērķi, depresijas uzveikšana, noticēšana saviem spēkiem un prieks par otro mazbērnu lika daudziem draugiem un kolēģiem noticēt, ka arī Valda Liepiņa dzīvē ir beidzot sākusi spīdēt saule.

Tomēr liktenis lēma citādi. Šobrīd Dailes teātra kolektīvs organizē Valda Liepiņa bēru ceremoniju, kas 12. decembrī notiks Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes Evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Bēru organizēšanā iesaistījusies arī Liepiņa bijusī sieva, aktrise un režisore Rēzija Kalniņa. Aktiera mirstīgās atliekas pēc kremēšanas tiks guldītas dzimtās Siguldas kapos. Savukārt atjaunotā iestudējuma «Tobāgo!» radošā komanda ir nolēmusi savākt naudiņu un atbalstīt Valda Liepiņa vienīgo meitu Alīnu.

Piedzīvojis depresiju un nervu sabrukumu

Spēka pilns, starojošs un dzīvespriecīgs šī gada pavasarī Valdis Liepiņš Rīga TV24 raidījuma «Rampas ugunis» vadītājam un mūziķim Andrim Kivičam intervijā atklāja, ka savas psiholoģiskās problēmas viņš ir centies nogremdēt alkohola glāzē. Pirms kāda laika 2013. un 2014. gadu mijā režisors aizgāja no Dailes teātra un pārvācās uz Siguldu pie sava tēva, kurš ir pirmās grupas invalīds. Režisors kopa un aprūpēja savu tēvu un vienlaikus ārstējās no savām kaitēm, kas sākās ar nervu sabrukumu. Valdis sarunā ar Kiviču vaļsirdīgi atklāja, ka pat tad, ja neizjuta pārslodzi, aizvien biežāk piedzīvoja baiļu un panikas lēkmes, ka nedara kaut ko pietiekami labi. Bijis pat brīdis, kad realitāte pārveidojās un Valdis vairs nespēja tikt laukā no savām lomām. Šie pārdzīvojumi un realitātes neatšķiršana, kā aktieris pats atzīst intervijā, bija gluži kā personības dalīšanās un šizofrēnija.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv