Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_downwardKultūra

"Tā ir katras kultūras iestādes vadītāja atbildība, veidojot savu repertuāru un saturu," vaicāta par Krievijas viesmākslinieku viesošanos Latvijā, uzsver kultūras ministre (PRO) Agnese Logina TV24 raidījumā "Ziņu Top".
5.feb Portāls nra.lv
Svētdienas vakarā sadalītas nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps", gada labākās pilnmetrāžas spēlfilmas titulu ieguvusi režisores Elzas Gaujas filma "Pastkarte no Romas", aģentūru LETA informēja "Lielā Kristapa" mediju koordinatore Dace Čaure.
5.feb Ziņu aģentūra LETA
Reaģējot uz publiskajā telpā izskanējušo pretrunīgo informāciju par operdziedātājas Olgas Peretjatko uzstāšanos Krievijā, kurai šā gada vasarā Starptautiskajos Siguldas Opermūzikas svētkos bija atvēlēta galvenā loma operas "Traviata" oriģināliestudējumā, svētku organizatori ar viņu lauzīs līgumu.
31.jan Ziņu aģentūra LETA
Koncertzāle “Latvija” un teātra nams “Jūras vārti” arī februārī piedāvās daudzveidīgu koncertu un izrāžu klāstu dažādu kultūras pasākuma cienītājiem.
31.jan Portāls nra.lv
Dārdoši aplausi pavadīja Dženovas Karlo Felice teātrī iestudēto "Madama Butterfly" pirmizrādi, kurā izmantota 2016.gadā Alvja Hermaņa režija "Madama Butterfly" izrādei "Las Scala" opernamā. Jaunākais Pučīni operas "Madama Butterfly" iestudējums Dženovas teātrī ir tapis par godu dižā itāļu komponista nāves simtgadei.
23.jan Portāls nra.lv
Ugunsgrēkā, kas sestdienas vakarā izcēlies Krievijas okupētā Gruzijas separātiskā Abhāzijas reģiona Nacionālajā mākslas galerijā, gājuši bojā tūkstoši mākslas darbu.
21.jan Ziņu aģentūra LETA
Pirmo Kormūzikas balvu par mūžā ieguldījumu saņems Dziesmu un deju svētku virsdiriģents un goda virsdiriģents, ilggadējs Liepājas 1.vidusskolas jauktā kora, vīru kora "Nīca", jaukto koru "Laiks" un "Līva" diriģents, Liepājas pilsētas un novada koru virsdiriģents, Kurzemes dziesmu svētku mākslinieciskais vadītājs, komponists Jēkabs Ozoliņš, informē balvas pārstāve Inga Vasiļjeva.
16.jan Ziņu aģentūra LETA, Portāls nra.lv
Latvijas Mākslinieku savienība (LMS) informē, ka 10.janvārī mūžībā devies nozīmīgs tēlnieks Aivars Gulbis.
12.jan Portāls nra.lv
"Lielās mūzikas balvas" žūrija šodien, 10.janvārī, paziņoja "Lielās mūzikas balvas 2023" nominantus un balvas par mūža ieguldījumu saņēmējus.
10.jan Portāls nra.lv
Par sniegumu pagājušā gada ceturtajā ceturksnī eksperti "Purvīša balvai 2025" izvirzījuši mākslinieku Jāni Šneideru, mākslas duetu "Mareunrol's" un mākslinieci Ivetu Lauri, informē Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM).
10.jan Ziņu aģentūra LETA, Portāls nra.lv
“Kā man iet? Kaut kā jau kustas ar to spieķ,” Raimonds Pauls runā, aprautās vārdu galotnes pamezdams kā nevajadzīgus niekus. “Parīt koncerts jāatstrādā. Kā es to visu iztur? Nav ne jausmas. Būs jāsāk dzert kaut kāds tablets,” viņš nosmej. Mūsu Maestro muzikālais spars ir fantastisks. Piektdien, 12. janvārī, ir viņa 88. dzimšanas diena. Sumināts, Maestro!
10.jan Elita Veidemane
Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā (RVKM) apskatāma izstāde "Iespiestas Rīgā. 17.gadsimta grāmatas Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājumā", kas sniedz iespēju iepazīt seniespiedumus, to saturu, kā arī gūt priekšstatu par grāmatu izgatavošanas procesu sākotni, aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Ingrīda Lukašēviča.
7.jan Ziņu aģentūra LETA
Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Arhitektūras un dizaina institūtā jaunnedēļ, 10.janvārī, tiks atklāta gleznotāja, bijušā LMA rektora Alekseja Naumova personālizstāde "Uzgleznotā arhitektūra", aģentūru LETA informēja RTU.
7.jan Ziņu aģentūra LETA
Izcilais gleznotājs un Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) profesors Aleksejs Naumovs savu dzīves jubileju svinēs, 10.janvārī plkst.16.00 atklājot personālizstādi "Uzgleznotā arhitektūra" Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Arhitektūras un dizaina institūtā, Ķīpsalas ielā 6. Izstādes apmeklētāji varēs apskatīt līdz šim vēl plašākai publikai neizrādītus darbus, savukārt izstādes atklāšanā būs iespēja satikt un aprunāties ar pašu darbu autoru, ziņo Dita Arāja, RTU Ārējās komunikācijas nodaļas vadītāja.
5.jan Portāls nra.lv
Ceturtdien, 4.janvārī, BBstudios paviljonā Rīgā tika izziņoti Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" nominanti.
4.jan Portāls nra.lv
Dailes teātrim nav juridiska pamata lauzt telpu nomas līgumu ar kompānijas "Kyiv Grand Ballet" izrādes organizatoriem - Čehijā reģistrēto pasākumu producentu kompāniju "ART Partner CZ S.R.O", norāda teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.
3.jan Ziņu aģentūra LETA
Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) līdz maija beigām vēl darbosies pagaidu telpās, bet rudenī plānota atgriešanās vēsturiskajā mājvietā Rīgas pilī, informē LNVM pārstāve Astrīda Burbicka.
2.jan Portāls nra.lv
Pērn atalgojumu saņēmuši 59 virsdiriģenti un virsvadītāji, kuri novados nodrošina Dziesmu un deju svētku tradīcijas nepārtrauktību, organizē kopmēģinājumus un ir atbalsts kolektīvu vadītājiem, izriet no Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā informatīvā ziņojuma, kas pieejams tiesību aktu portālā (TAP).
30.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Diriģents Kaspars Putniņš ar 2024.gadu kļūs par Latvijas Radio kora māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu, informē kora pārstāve Indra Vilipsone.
29.dec 2023 Portāls nra.lv
Ekspluatācijā nodots Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku komplekss, aģentūru LETA informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārstāvji.
27.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Ogres novada dome ir nolēmusi līdz 2024.gada 1.februārim pārveidot savulaik kā amatierteātri dibināto Ogres kolektīvu par pašvaldības iestādi.
27.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Itālijas centrālajā daļā arheologi ir atrakuši un izpētījuši senās pilsētas Interamna Lirenas paliekas, kas bija pamesta un aizmirsta aptuveni 1500 gadus, raksta UNIAN.
27.dec 2023 Portāls nra.lv