Kultūra

20.jun
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: multimediju performance, sajūtu ceļojums, tautasdziesmas un šansoni, detektīvs sieviešu dzimtē, vakara pikniks un rītausmas koncertrituāls.
20.jun
Viņi visi ir stalti vīri, kuri dara lielas lietas. Tajā pašā laikā ir tik dažādi, taču viņus vieno vārds - Jānis. Kāds pārmantojis paaudzēs, bet kādam iedots skanējuma dēļ. 
17.jun
pstiprināšanas gadījumā kultūras ministres amatā partijas "Progresīvie" virzītās kandidātes Agneses Lāces (P) svarīgākais darbs budžeta veidošanas procesā būšot skaidri paust kultūras nozares vajadzības.
17.jun
Latvijas Nacionālais teātris nosaka moratoriju krievu valodā iestudētām viesizrādēm uz savām skatuvēm, aģentūru LETA informēja teātra direktors Māris Vītols.
16.jun
Mūžībā devies mūsu Jānis Kubilis, informē Latvijas Nacionālais teātris.
14.jun
Helsinkos, galerijā “Kuvitus”, atklāta Latvijā dzimušās mākslinieces Ivandas Jansones, kura kopš 2008. gada dzīvo Somijā, personālizstāde “Oda rokām”. Melnbaltā grafikā veidotie darbi ikvienam interesentam būs apskatāmi līdz 30. jūnijam.
13.jun
Teātra dienas izcilības balvu pasniegšanas ceremonijā šogad tika godināti pieci talantīgi skatuves mākslinieki.
13.jun
Tuvojas tradīcijām bagātākie svētki – Jāņi, vasaras saulgrieži, kas ir vieni no tautā iemīļotākajiem svētkiem un, lai piedzīvotu īstus Jāņus, tiem jāsāk gatavoties laikus.
13.jun
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Zālīte un Skrastiņš, Lūriņa un Lisners, Līvmane un Jarāns, Osokins un “RIX”, “Skuja Braden” un “Sibīrijas liecības”.
13.jun
“Jādod vieta jaunajiem – lai viņi nāk un strādā,” teic Andris Vilks, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors. Tāds viņš būs līdz 2. septembrim. Bet aiz muguras ir daudzi darba gadi: kopš 1989. gada Andris Vilks ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors, no 2004. līdz 2008. gadam vadījis Baltijas jūras valstu bibliotēku apvienību “Bibliotheca Baltica”, saņēmis Triju Zvaigžņu ordeni un “Zelta ābeles” balvu par mūža ieguldījumu grāmatniecībā. Šodien – “Neatkarīgās” saruna ar Andri Vilku.
13.jun
Vērts apmeklēt: koncerti, izstādes, folkloras festivāls, džezs, Ilonas Brūveres filmas, erotiskā fotomāksla un “Skroderdienas Silmačos”
12.jun
Rīgā, Vaļņu ielā 4, 15.jūnijā plkst.17 notiks pop-up vienas dienas mākslas izstādes "Manifestācija" atklāšanas pasākums, kur tiks prezentēta latviešu mākslinieces Elīnas Sandas Zaķes jaunākā gleznu kolekcija.
11.jun
Pēc smagas slimības Dieva mierā devusies Latvijas teātru režisore Zane Kreicberga. Par to šorīt, 11. jūnijā, "Facebook" vēsta Zanes Kreicbergas tuvinieki.
7.jun
Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Anatomijas muzejā vasaras sezonā ekskursijas vadīs dzejnieks Ivars Šteinbergs, kurš stāstīs par maijā atklāto dzejas intervenci "Anatomijas vārsmas" un lasīs savus intervences dzejoļus, informē RSU.
7.jun
«Viņš ir ļoti bīstams. Viņš neprot signalizēt par savām sajūtām. Viņš ilgi tura sevī lietas, kas viņam nepatīk. Viņš neko nesaka, ciešas un tad vienkārši «aizveras dzelzs priekškars». Viņš var nerunāt vairākas dienas un tad pēkšņi pateikt: «Es eju projām no mājām!».
6.jun
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, Pirmie Jāņa Dūmiņa Dziesmu un Deju svētki, Starptautisks militāro orķestru festivāls, teātru festivāls, dizaina dienas un pludmales lasītava.
6.jun
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Kemlere un Žitluhina, Eņģele un Jansone, Neiburga un Gruntmane, “Kamēr…” un Imany.
4.jun
Latvijas teātra Zelta fondā uzņemti vēl astoņi skatuves mākslinieki - Valmieras drāmas teātra aktieri Skaidrīte Putniņa un Rihards Rudāks, Liepājas teātra aktrise Anda Albuže, Dailes teātra aktrise Marina Janaus, Latvijas Nacionālā teātra aktrises Rasma Garne, Līga Liepiņa un Inta Tirole, baleta soliste Ināra Gintere, informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) pārstāve Māra Dzene.
3.jun
Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) gada otrajā kultūras projektu konkursā un divos mērķprogrammu konkursos starp 577 projektiem sadalījis 1,8 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja VKKF pārstāve
31.mai
Atēnu mākslas telpā "State of Concept Athens" Grieķijā no šodienas līdz 28. jūnijam būs skatāma Latvijas Laikmetīgā mākslas centra (LLMC) izstāde "Neiespējamās tagadnes rēgi", kurā Baltijas valstu mākslinieki pievēršas ekoloģisko katastrofu un karu atstātajām pēdām vidē, to ietekmei uz augiem un dzīvajām radībām, informē LLMC pārstāve Dana Zālīte.
30.mai
Kultūras ministrijas (KM) kapitālsabiedrības bijušas dāsnas reprezentācijas biļešu piešķiršanā - analizētie dati liecina, ka 2022.gadā reprezentācijas nolūkiem piešķirtas 370 000 biļetes, ceturtdien diskusijā norādīja Valsts kontroles (VK) padomes locekle Inga Vilka.
30.mai
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Vilipsons un Daugule, kino brīnumi, “Anna Kareņina”, “Ērces”, Lielais koncerts, Rīgas festivāls un Teātra festivāls Latgalē.