Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Interesanti svētki šodien Līgatnes dabas takās, piedalies!

© Oldiefan/pixabay.com

2.lapa

Vāverēni ļoti priecājas par apmeklētājiem un labprāt sevi izrāda, jo cilvēks viņiem taču kļuvis gandrīz par radinieku. Ģimenīte ir aplūkojama mazo dzīvnieku kompleksa vāveru voljerā.

Atsevišķi no viņiem mitinās padzīvojusī vāveru madāma Žiperīte, kurai jauniešu rosība īpaši pie sirds neiet, tāpēc vāveru cienīgmamma dzīvo savos apartamentos.

. Visas Līgatnes dabas taku vāveres jau sagatavojušās ziemai - koši rudais kažoks nomainīts pret pelēcīgu un miteklī malu malās saslēpti gardumi ziemai.

Kuplastes vāveres dienu organizē Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Līgatnes novada pašvaldības aģentūru "Līgatnes novada kultūras un tūrisma centrs".

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975.gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību. Lai to īstenotu, Līgatnes dabas takās regulāri notiek izglītojoši pasākumi par Latvijā sastopamajiem savvaļas dzīvniekiem, dodot iespēju visiem interesentiem sīkāk iepazīt šo dzīvnieku bioloģiju, dzīvesveidu, uzvedību un nozīmi dabā, kā arī iepazīsties ar Līgatnes dabas takās dzīvojošiem konkrētās sugas pārstāvjiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā