Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Interesanti svētki šodien Līgatnes dabas takās, piedalies!

© Oldiefan/pixabay.com

Līgatnes dabas takas šodien, 21.oktobrī, aicina ikvienu interesentu uz kuplastes vāveres dienu, kuras laikā būs iespējams tuvāk iepazīt šos mazos grauzējus un koku dobumu iemītniekus un turpināt baudīt zelta rudeni Gaujas senlejā.

Līgatnes dabas taku Dabas izglītības centrā “Pauguri” no plkst. 12.00 līdz plkst. 15.00 būs iespēja izzināt vāveres dzīvesveidu, kuplās astes noslēpumu, minēt mīklas, atpazīt dažādus čiekurus, risināt cietos riekstus, piedalīties radošās darbnīcās un spēlēt spēles par dzīvniekiem.

Savukārt zvērkope un ilggadējā Līgatnes dabas taku darbiniece Velga Vītola dalīsies fotostāstos par Līgatnes vāverēm.

Apmeklētāji, kam uzvārdā vāvere vai tam radniecīgs vārds, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, šajā dienā Līgatnes dabas takas varēs apmeklēt bez maksas!

F64 Photo Agency

Līgatnes dabas taku voljeros patlaban apskatāmas četras vāveres - cienīgā kundzīte Žiperīte un šovasar izveidojusies jauna vāveru ģimene - vāveru meitenes Tomiņa un Čita, un viņu līgavainis Rižiks. Visi trīs vāverēni ir pirmgadnieki, kas atrasti pie izpostītām vāveru ligzdām. Tos pieņēmuši, izbarojuši un izaudzinājuši cilvēki trīs dažādās Latvijas vietās. Tomiņa, Čita un Rižiks ir ļoti kustīgi, ziņkārīgi, un labprāt spēlējas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā