Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Režisors Dmitrijs Petrenko. Atgriešanās pie sevis

CEĻŠ TURPINĀS. «Tiklīdz tu sevi pieņem tādu, kāds esi, tiklīdz samierinies, ka esi tikai parasts cilvēks, ar tevi viss sāk notikt. Protams, līdz tam ir jānonāk,» sapratis režisors Dmitrijs Petrenko. Viņš līdz tam ir nonācis, bet šis ceļš, protams, turpinās © Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

3.lapa

Liek palauzīt smadzenes

Uz jautājumu, vai viņš savu izvēli būt par režisoru nevienu brīdi nav nožēlojis, Dmitrijs Petrenko atbild noliedzoši. «Es joprojām mācos, un man joprojām ir interesanti. Man vēl nav bijusi izrāde, par kuru uzreiz zinātu, ko un kā vajadzētu darīt, vēl nevienu izrādi neesmu atnācis un uzlicis. Un es esmu ļoti laimīgs, ka šī profesija man joprojām liek palauzīt smadzenes. Turklāt man joprojām ir ceļš, pa kuru iet, un tas rada piepildījumu,» saka režisors.

Viņam plānā ir vēl viens iestudējums Dailes teātrī - dramaturģes Justīnes Kļavas Atzīšanās. Par Aurēliju Augustīnu, arābu izcelsmes imigrantu no tagadējās Alžīrijas teritorijas, kurš sapņoja kļūt par pasaulslavenu domātāju. Mēs viņu zinām kā Svēto Augustīnu, vienu no pazīstamākajiem Rietumu filozofiem un baznīcas svētajiem. «Caur to laiku un šo cilvēku gribam runāt par to, kas šodien notiek ar mums,» saka režisors, atklājot, ka galveno lomu šajā iestudējumā spēlēs Ģirts Ķesteris. Pirmizrāde - 20. martā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā