Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Pasaulē īsākais vīrietis esot nepālietis

Ginesa Pasaules rekordu grāmatas eksperti ceturtdien paziņoja, ka dosies uz nomaļu ieleju Nepālas dienvidrietumos, lai izmērītu 72 gadus vecu iedzīvotāju, kurš uzdodas par pasaulē īsāko vīrieti.

Čandra Bahadurs Dangi preses konferencē paziņoja, ka ir 56 centimetrus garš un sver 12 kilogramus. Šo preses konferenci pārraidīja Nepālas valsts televīzija, kas arī parādīja viņu nolecot no parka soliņa un dodoties īsā pastaigā.

Dangi ģimenes locekļi stāstīja, ka viņa veselība ir lieliska un viņš nekad neesot lietojis zāles vai bijis slimnīcā.

Ginesa Pasaules rekordu grāmatas galvenais redaktors Kreigs Glendejs sacīja, ka tās eksperti cer pārbaudīt Dangi apgalvojumus tuvāko nedēļu laikā, ierodoties nabadzīgajā Dangas apriņķī, kas robežojas ar Indiju.

Pašlaik oficiāli īsākais vīrietis pasaulē ir filipīnietis Džunrejs Balavings, kurš ir 59,93 centimetrus garš. Viņš pērn pārņēma šo titulu no cita nepālieša Khagendras Thapas Magara, kurš 2010.gadā bija 67 centimetrus garš.

Magars kā pasaulē īsākais vīrietis bija apmeklējis vairāk nekā 10 valstis un bija parādīts televīzijā Eiropā un ASV. Viņš bija arī Nepālas tūrisma kampaņas oficiālā seja, jo pārstāvēja valsti, kurā atrodas pasaules augstākā kalnu virsotne Everests (Džomolungma).