Skaistumkonkursā "Mis Pasaule" uzvar Venecuēlas pārstāve

© Scanpix

Šīgada skaistumkonkursā "Mis Pasaule" ("Miss World"), kas svētdien noslēdzās Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā, par uzvarētāju tika kronēta 22 gadus vecā "Mis Venecuēla" Iviana Sarkosa.

Sarkosa, kas astoņu gadu vecumā kļuva par bāreni un pēc tam uzauga sieviešu klosterī, ir ieguvusi augstskolas grādu cilvēkresursu zinībās un strādā raidsabiedrībā.

Uzvarētāju kronēja pagājušā gada "Mis Pasaule" amerikāniete Aleksandrija Milza.

Otro vietu konkursā ieguva "Mis Filipīnas" Gvendolaina Ruaisa, bet trešajā vietā bija "Mis Puertoriko" Amanda Peresa.

Konkursā piedalījās 113 jaunietes, un tā norisei televizoru ekrānos sekoja vairāk nekā miljards cilvēku 150 valstīs.

Konkursa norises vietā - "Earls Court Two" zālē Londonas rietumos - savas favorītes atbalstīja tūkstošiem fanu. Savukārt ārpusē notika apmēram 50 feministu protesta demonstrācija, kurā tika vicināti plakāti ar uzrakstiem "Būt par sievieti nav sacensība" un "Seksisms ir ļoti neglīts".

Ikgadējais skaistumkonkurss "Mis Pasaule" pirmoreiz notika 1951.gadā un līdz pat 1989.gadam tika rīkots Londonā. Nākamgad tas notiks Ķīnā - Iekšējās Mongolijas autonomā rajona Ordosas pilsētā.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais