Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_downwardEksperiments

Pīrāgi, saldie ēdieni, kūkas un bulciņas - rabarberiem var rast plašu pielietojumu. Šoreiz nolēmu pamēģināt pagatavot kaut ko pavisam neparastu. Rabarberu "konfektes" jeb alternatīvu ierastajām želejas "mēlītēm".
16.jūl 2022 Anete Ošleja
Avokado ir daudzu cilvēku iemīļots auglis. Tam var rast daudz un dažādus pielietojums. Tomēr reizēm, gatavojot ēst, nav nepieciešams vesels avokado, bet, piemēram, puse šī augļa. Ja otra puse tiek ievietota ledusskapī, tā sāk apbrūnēt.
2.jūl 2022 Anete Ošleja
Arī Jāņu siers šogad ir palicis dārgāks. Par nelielu ritulīti šī tradicionālā Jāņu ēdiena jau ir jāmaksā 10 eiro. Jāņu sieru iespējams pagatavot arī pašiem, turklāt izmantojot veikalā nopērkamos produktus. Man neliels siera ritulītis izmaksāja aptuveni 3 eiro.
18.jun 2022 Ilze Šteinfelde
Saldējums ir lielākais vasaras kārums - ne tikai gards, bet arī atsvaidzinošs! Nolēmām pamēģināt, vai tiešām iespējams pagatavot garšīgu un veselīgu saldējumu tikai no divām sastāvdaļām.
11.jun 2022 Baiba Puriņa
Interesants veids, kā izgatavot oriģinālu puķu podu.
4.jun 2022 LifeHacks.lv
Laika gaitā sudraba galda piederumi kļūs neglīti. Tie apsūbē. Vienkārša piederumu mazgāšana ar trauku mazgājamo līdzekli nelīdz. Bet, kā atgūt sudraba galda piederumu mirdzumu, lai no tiem nebūtu jākaunas?
28.mai 2022 Anete Ošleja
Saldējums ir viena no manām top lietām vasarā. Varu teikt, ka saldējums ir mans mīļākais deserts/našķis. Ja saldējumu mīli tikpat ļoti kā es, tad jāmēģina to arī pašam pagatavot!
21.mai 2022 Anete Ošleja
Šis ir neparasts un salīdzinoši vienkāršs veids, kā pagatavot sev sātīgas brokastis. Un aizņems vien minūti.
14.mai 2022 Baiba Puriņa
Pamazām piemājas dārzos sāk rosīties cilvēki un ķerties pie pirmajiem darbiem, lai vasarā dārzs plauktu un ziedētu. Gribas teikt, ka esmu, ja ne uzaugusi dārzā, tad noteikti pie dārza. Ar vienu bet...
10.mai 2022 Baiba Puriņa
Šī esot sena metode, ko manam tētim atklājis vectēvs. Tā palīdzot noteikt, vai gaidāms lietus.
7.mai 2022 Baiba Puriņa
Jau nākamajā trešdienā, 4. maijā, tiks atzīmēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena jeb "Baltā galdauta svētki". Par godu svētkiem nolēmu pagatavot desertu.
30.apr 2022 Anete Ošleja
To, ka banāna un olas salikums ir lielisks pamats dažādiem veselīgiem našķiem, vairs nav noslēpums tiem, kam banāni ļoti iet pie sirds. Šoreiz pamēģināsim pievienot arī auzu pārslas.
23.apr 2022 Baiba Puriņa
Lieldienu gaidās tapa želejas olas. Ideja šāda: tukšās olu čaumalās iepilda dārzeņus un desu (sāļajā variantā) un augļus vai ogas (saldajā variantā). Tos aplej ar buljonu (sāļajā variantā) vai sulu (saldajā variantā), kurā izšķīdināts želantīns. Kad želeja sastingusi, čaumas noloba. Lūk, kas mums sanāca.
15.apr 2022 Ilze Šteinfelde
Jau rītdien daudzi cels savus mīļos ar kārtīgu "pūpolpērienu", vēlot būt "apaļiem kā pūpoliem un veseliem kā rutkiem", bet kā pēc tam pūpolu zariņus saglabāt ilgāk savam priekam?
10.apr 2022 Baiba Puriņa
Sociālajos medijos vairākkārt esmu redzējusi video, kuros cilvēki pārbauda, cik tīras ir viņu ikdienā lietotās koka lāpstiņas vai karotes. Var šķist, ka tās pēc nomazgāšanas ir tīras, tomēr video fragmentos redzētais liecina par pretējo.
2.apr 2022 Anete Ošleja
Šai viegli pagatavojamajai kūkai bez cepšanas nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas - tumšā šokolāde, kokosriekstu piens un auzu pārslas. Rezultāts patīkami pārsteidza!
26.mar 2022 Baiba Puriņa
Varu saderēt, ka arī tev mājās ir kāds nevajadzīgs, iespējams, vecs T-krekls, kuram vairs nevari atrast pielietojumu. Pavisam nesen redzēju video, kā no T-krekla izveidot iepirkuma somu jeb maisiņu. Izmēģinam!
19.mar 2022 Anete Ošleja
Bižutērijas rotas mēdz atstāt tumšus plankumus uz ādas, īpaši gredzeni. Šis triks palīdzēs no tā izvairīties.
12.mar 2022 Baiba Puriņa
Mikrozaļumi ir ļoti veselīgi. Tie ir vitamīniem bagāti! Un arī garšīgi!
5.mar 2022 Anete Ošleja
Ir simtiem recepšu, kā pagatavot cūkgaļu. Vieglākas un sarežģītākas - marinējot dažādās mērcēs, pievienojot dažādas garšvielas un sastāvdaļas. Bet ir kāda recepte, kas jo īpaši pārsteidz ar vizuālo noformējumu.
26.feb 2022 Viktorija Gabrjuna
Gaidot siltāku laiku un pirmos dārza svētkus, nolēmu izmēģināt veidu, kā izveidot ledus bumbas ar ziediem dzērienu atdzesēšanai.
19.feb 2022 Baiba Puriņa
Pirmdien visā pasaulē atzīmēs visu mīlētāju dienu jeb Valentīna dienu. Par godu šiem svētkiem, izmēģināju pagatavot galda dekoru.
12.feb 2022 Anete Ošleja