Eksperti vienprātīgi atzīst: ''ABLV Bank'' likvidācija ir saprātīgs un Latvijai labākais solis

© F64

2.lapa

Komercbankas "ABLV Bank" lēmums pašlikvidēties ir uzskatāms par pragmatisku soli no bankas puses, atzina Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta (BKPI) vadītājs Latvijā Andris Grafs.

Viņš sacīja, ka bankas pašlikvidācijas procesa uzsākšana uzskatāma par pragmatisku rīcību no akcionāru puses, ja banka tiešām ir likvīda un pastāv ticamība, ka ir iespējams atmaksāt visus noguldījumus ar līdzekļiem, kas ir "ABLV Bank" rīcībā.

Vienlaikus Grafs atturējās no plašākiem komentāriem par bankas likvidācijas procesa kopējo ietekmi uz ekonomisko situāciju Latvijā, norādot, ka tas ir ārpus viņa kompetences. Tomēr viņš atkārtoti atzīmēja, ka bankas pašlikvidācija, skatoties no kreditoru un klientu viedokļa, ir racionāls lēmums, ja pastāv ticamība, ka "ABLV Bank" ir spējīga savas saistības nokārtot.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Ekonomika

Nākamā gada prioritātes darbam kopā ar Ārvalstu investoru padomi Latvijā (FICIL) būs cilvēkkapitāla attīstība, produktivitātes celšana un investīciju veicināšana, piektdien pēc Latvijas valdības un FICIL augsta līmeņa sanāksmes sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Svarīgākais