Zviedru galds

18:03
Restorānu un viesnīcu zviedru galds var kļūt par saindēšanās ar pārtiku avotu sliktas higiēnas un nepareizas pārtikas uzglabāšanas dēļ. Kimons Andreass Karatzass, pārtikas mikrobioloģijas eksperts no Redingas Universitātes, sacīja, ka bufetes galdi bieži pārvēršas par "slimību perēkli".
12.mar 2024
Nepieciešamība samazināt pārtikas atkritumu daudzumu pasaulē ir viens no pēdējo gadu aktuālākajiem tematiem. Eiropas Savienībā uz vienu cilvēku gada laikā tiek saražoti aptuveni 127 kg pārtikas atkritumu. Šī ir nopietna problēma arī skolu ēdnīcās, kur katru dienu tiek izmesti vairāki kilogrami ēdiena, tāpēc, ka bērniem piedāvātās pusdienas vienkārši negaršo, vēsta “360TV ZIŅneši”.